Engellinin 46 senelik yaşam mücadelesi herkese örnek oluyor

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:35
Engellinin 46 senelik yaşam mücadelesi herkese örnek oluyor






SİVAS (CİHAN)- Sivaslıların Bitirim Zeki diye tanıdığı Zeki Keskin, 1964´te geçirdiği kaza sonrası sakatlanmasına rağmen kendi ekmeğini kazanmayı sürdürüyor. 46 senedir Sirer Caddesi'ndeki büfesinde yaşam mücadelesi veren 65 yaşındaki Zeki Keskin, herkese örnek oluyor.

`Bitirim Zeki´ lakaplı Zeki Keskin, eskiden birkaç Türk filminde rol almış, yine bir film için otobüsle yolculuk yaparken geçirdiği kaza nedeniyle tekerlekli sandalye veya koltuk değnekleriyle yürümeye mahkum olmuş. 1966´da açtığı büfesinde satış yaparak ekmeğini çıkarıyor. Kendisine büfeyi veren o zamanın Belediye Başkanı Rahmi Günay´a teşekkür eden Zeki Keskin, kimseye muhtaç olmamak için kendi ekmeğini kazandığını söyledi. Ailesine de yardım ettiğini, bunun için Allah´a şükrettiğini anlatan Bitirim Zeki, Onlara da bakıyorum, çocuklarımı ve kardeşlerimin çocuğunu okuttum. Bir tanesini öğretmen yaptım. dedi.

1964 yılında otobüste geçirdiği kazada sakatlandığını kaydeden Keskin, 200 metrelik uçuruma uçtuklarını, 40 kişinin öldüğünü, ancak sadece kendisinin ve şoförün kurtulduğunu dile getirdi.
Sakatlandıktan sonra belediyeden burayı aldığını, 46 senedir de kendi ekmeğini kazandığını söyleyen Bitirim Zeki, Sivas halkından, esnafından, komşulardan çok memnunum, Allah işlerini rast getirsin. Ömür boyu burada yatıp kalkıyorum. Yerim de burası. Kışın köyüme gidiyorum. 15 gün sonra giderim Allah izin verirse. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.