Erdoğan dayanamadı, toplu açılışa gitti

Köşk'e çıkmasının ardından bir süre meydanlardan uzak durması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon beledeyesinin ardından bu kez de Esenler Belediyesi'nin toplu açılış törenine katılıyor. Üstelik Başbakanlığı döneminde olduğu gibi 'Durmak yok yola devam' sloganları kullanarak

02 Kasım 2014 Pazar 15:44
Erdoğan dayanamadı, toplu açılışa gitti






Erdoğan dayanamadı, toplu açılışa gitti

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra meydan konuşmalarına ara vermesi, en azından temel atma, açılış törenlerinden bir süre uzak durması beklenen Erdoğan, Esenler Belediyesi tarafından yaptırılan hizmet binası açılışı ile Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi , Hükümet Konağı, Esenler Özdilek Anadolu İmam - Hatip Lisesi 1. Etabı, Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi ile Bilgi ve Hikmet Evi'nin açılışını  toplu olarak yapıyor. Erdoğan Başbakanlığı döneminde kullandığı sloganları da konuşmasında sık sık tekrar ediyor. 
Turgut Özal'ın ardından ilk kez bir cumhurbaşkanı yerel yönetimlerin yaptığı açılışlarda kendini gösteriyor. Erdoğan daha önce de Trabzon belediyesi'nin toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı sıfatı ile katılmıştı.
açılış törenine katılmıştı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esenler'de Toplu açılışı sırasındaki sözlerinden satırbaşları...

İşte satır başları...

-Bugün açılışını yaptığımız eserlerin hayırlı olmasını diliyoruz. Yarın Muharrem 10. Şimdiden Muharrem ayının tüm insanlarımız için barışa vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz.

-Toplam 111 trilyon yatırım tutarı olan bu eserlerin Esenler ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin kazandırılmasında emeği geçen mimarından işçisine kadar tüm arkadaşalarımıza teşekkür ediyorum.

-Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbul'a hizmet etmenin gururunu yaşadım. Esenler'in geçmişini bilirim bir İstanbullu olarak. Hamd olsun 1990'dan bu yana buralar çok hızlı bir değişimi dönüşümü bizim zihniyetimizle yaşadı. Başbakan olarak Türkiye'ye eserler kazandırmanın iftiharını yaşadık. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanın, halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı olarak aynı azimle aynı savda ile yine milletimin ülkemin hizmetindeyim.

İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

-Bugün geriye dönüp baktığımızda tüm Türkiye'de önemli mesafeler katettiğimizi görüyorum.

-Ne dedik 'Durmak yok yola devam.'

-Derdiniz varsa bunu yaparsınız. Ben derdi olan bu kadroyu kutluyorum. Durmayacağız yola devam edeceğiz. İlerlemeye kalkınmaya devam edeceğiz.

BİZ İSTANBUL'A AŞKLA HİZMET ETTİK

-Ben Belediye Başkanıyken nüfus 7 milyon civarındaydı şimdi 15 milyon. 1994 İstanbul'un da musluklardan su akmıyor muydu? Hava kirliliği nefes aldırmıyordu. Haliç'in yanından geçmek mümkün değildi. Çevre düzenlemesine sıra dahi gelmiyordu. Biz İstanbul'a aşkla hizmet ettik. Yeni projeler peşinde koşuyoruz. İşte 3. köprü. Şimdi kuleler bitti. yeni havalimanının lastikli tüp geçit projesinin çalışmaları sürüyor. Kanal İstanbul sözünü unutmadık. Karadeniz'i Marmaray'a bağlayacağız. Biz tüm insanlarımız için hayller kurmaya devam edeceğiz. Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerliyor. 77 milyonluk Türkiye'nin özü ve özeti olan İstanbul güçlendikçe diğer 80 vilayetimiz de onu izleyecektir.

-Bölgemizdeki diğer ülkelerle birlikte Türkiye'de çok önemli tarihi bir süreçten geçiyor. Bölge ülkelerde yaşanan sıkıntıların etkilerini İstanbul'da dahi hissetmek mümkün. Çünkü İstanbul tüm bölgenin kalbi durumundadır. Kahire'de sakalından gözyaşları süzülen ihtiyarın kederi istanbul'a kadar ulaşır. Filistin'de deniz kenarında oynarken öldürülen çocuğun feryadı İstanbul'da duyulur. Biz bir şeye muhtacız. Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan. Biz böyle bir Türkiye'nin yeniden imarı için çalışıyoruz. Atılan bir çok adımlar var.

BU YENİ TÜRKİYE'NİN GÖREVİDİR


-Bosna Hersek'ten, Filistin'den, Mısır'dan, Suriye'den bana ne diyemezsiniz. Buralarda olan bitenden her zaman dertlenmemiz şart. Bu yeni Türkiye'nin görevidir. Büyük devlet olmanın görevidir.

-Batı medyasının yalan haberlerle Türkiye'yi nasıl karalardığını gördüm. Siz peşmergelere niçin müsaade etmiyorunuz diye soruyorlar. Müsaade etmediğimizi size kim söylüyor? Bir kere peşmerge Kobani'ye geldi ve girdi. ÖSO geldi ve girdi. PYD denilen bir terör örgütü bunları almıyordu almak zorunda kaldı. Niye? Dert başka. Bir üst akıl bunları farklı yönlendiriyor. Kobani neden bu kadar önemli? Kobani'yi bu kadar önemseyenler Hama'yı, Humus'u niye önemsemediler? Türkiye atacağı adımalrı dikkatli atabilecek kadar bir yönetim kabiliyetine sahiptir. Kusura bakmasınlar. Biz aklımızı kiraya vermedik. Bizim ne aklımız ne de iradeniz ipotek altında değildir. Burada bir gerçeği görmemiz lazım. ABD yardım yapıyor Kobani'ye. İndirilen silahların bir kısmı DEAŞ'ın eline düşüyor, bir kısmı da PYD'nin eline geçiyor. İşte biz bu yanlışlara düşmeyiz. Türkiye tarih boyunca mazlumlar için umut ışığıydı bugün de umut ışığı. Şu anda komşumuz Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeleri çok dikkatle izliyor büyük devlet refleksiyle olaylara müdahalemizi yapıyoruz. Basit düşünenler bölgede ne kadar aktif olduğumuzu göremezler.

-Bir kaç aydır bazı çevrelerin Kobani meselesine bu denli yaklaşmış olmaları çok önemli. Kobani'de şu anda 2 bin savaşçı var. Ama Kobani'den 200 bin insan nereye geldi? Türkiye'ye. Şu anda Türkiye'de 1 milyon 600 bin sığınmacı var. Yaptığımız harcama 4,5 milyar doları buldu.

OYUN İÇİNDE OYUN VAR


-Batı'nın sesi çıkmıyor. BM'nin sesi çıkmıyor. Siz ne işe yarıyorsunuz? Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki Türkiye bu işe sessiz kalıyor. Asıl sessiz kalan sizsiniz siz görevinizi yapmıyorsunuz. Türkiye içeride bazı siyasi partilerin olumsuz yaklaşımlarına rağmen bu tedbirleri alıyor. Kobani üzerinden Türkiye'deki bölücü terör örgütünün temsilcisi parti insanları sokağa davet ediyor. Sokakları ateşe verdiler mi? Verdiler. 40 kadar vatandaşımız öldü mü? Öldü. Bunlar ne kazandılar? Oyun içinde oyun var. Ama hiç merak etmeyin onların hesapları varsa bizim de bir hesabımız var Allah'ın da bir hesabı var. Bunlar Kobani'nin üzerinden başka hesapların peşindeler. Hani 12 ağaç başka yere dikildiği zaman istanbul'u ateşe verdiler. Ne dediler? Hala anlamadın mı yahu mesel ağaç değil. Şimdi ne diyorlar? Hala anlamadın mı yahu mesele Kobani değil. Türkiye bu algı oyunlarına düşmez.

KAYBEDEN BARIŞ OLMADI

-Perşembe günü MGK'ya başkanlık ettim. Çok detaylı şekilde bütün meseleleri görüştük. Topraklarımız içinde ve dışında bütün faaliyetleri biliyoruz. Gerek bölücü terör örgütü gerek paralel yapı Suriye ve Irak'taki tüm gelişmeler... Hepsini çok yakından  izliyoruz. Türkiye'yi bölgenin güvenli bir ülkesi olarak büyütmeye devam ediyoruz. Yaklaşık 1 ay önce Kobani bahanesiyle bu yapılan sokak eylemleri ne yazık ki bir siyasi parti tarafından organize edildi. Ana muhalefet maalesef bu eylemlere çanak tuttu. Bugün baktığınız zaman göreceksiniz ki ne yaptılarsa kendilerine yaptılar. Haklarını savunduklarını iddia ettikleri Kürt kardeşlerimize zarar verdiler. Ölen Kürt kardeşim öldüren Kürt kardeşim. Kaybeden barış olmadı çözüm süreci olmadı kaybeden kardeşlik de olmadı. Kaybeden etnik kökenli siyaset oldu. Benim Kürt kardeşlerim de Türk kardeşlerim de hepsi bunların asıl niyetini maskelerinin ardındaki yüzleri gördüler. Kobani dediler aslında ne kadar korkak olduklarını gösterdiler.DEAŞ vahşetini aratmayacak işkenceler yaptılar masum gençleri katlettiler. Sanmayın ki yanlarına kalacak. Meclisin çıkaracağı yeni yasa ile de bu Türk şiddet eylemleri karşısında daha güçlü önlemler alıncak. 
Son Güncelleme: 02.11.2014 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.