Erdoğan, IŞİD'le mücadelemiz sürecek, kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 46 Türk vatandaşının sağ salim Türkiye'ye gelmesinin ardından terör örgütü IŞİD hakkında ilk kez önemli açıklamalarda bulundu

23 Eylül 2014 Salı 11:00
Erdoğan, IŞİD'le mücadelemiz sürecek, kararlıyız






Erdoğan, IŞİD'le mücadelemiz sürecek, kararlıyız


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin IŞİD'le mücadelesinin kararlı bir şekilde süreceği mesajını verdi. Erdoğan bugün New York'ta gazeteci Charlie Rose'a konuştu.

Erdoğan, "Rehinelerin salıverilmesi için diplomatik bir süreç yaşadık. Türkiye deneyimi çerçevesinde IŞİD ile mücadelede üzerine düşeni yapacak. IŞİD için gerekli ortamı Esad oluşturdu. Müdahale tüm boyutlarıyla yapılmalı. IŞİD saldırısıyla Musul'da yaşananlar şimdi Kobani'de yaşanıyor. Herhangi bir adım atılması için Irak ve Suriye'ye birlikte bakılmalı. Terörle mücadele bölgesel değil uluslararası bir olaydır. IŞİD ile mücadelede ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Rehinelerin salıverilmesi için herhangi bir fidye verilmedi.Oluşturulacak tampon bölgede insani ve lojistik yardım sağlanabilir. IŞİD ile mücadelemiz sürecek, bu konuda kararlıyız" dedi.
Son Güncelleme: 23.09.2014 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.