Erdoğan'dan Kıbrıslılara: Aramıza fesat sokmak isteyenlere aldanmayın

19 Temmuz 2011 Salı 18:44
Erdoğan'dan Kıbrıslılara: Aramıza fesat sokmak isteyenlere aldanmayın






Hükümetin kurulmasından sonra ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yapan Başbakan Erdoğan, Ercan Havalimanı'nda toplanan kalabalığa seslendi. KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün takdiminin ardından Ercan Havalimanı'nda toplanan kalabalığa Kuzey Kıbrıs'ın güzel insanları, sevgili kardeşlerim diye seslenen Erdoğan, Kıbrıs'ta artık farklı bir sürecin içerisinde olduklarını söyledi. Erdoğan, "Kimse ama kimse Kuzey Kıbrıs'ın Türk'üne kalkıp da kölelik uygulamasını yapamaz. Kimse kendine göre kuracağı hesaplarla Kuzey Kıbrıs üzerinde çeşitli planlar uygulayamaz. Ne ambargo ne izolasyon; bunların hiçbirisi Kuzey Kıbrıs halkına uygulanamaz" dedi.Türkiye ve Kıbrıs halkının et ve tırnak gibi olduğunu belirten Erdoğan, "Et ve tırnak gibiyiz. Kim ki bu vücudun azalarını, uzuvlarını birbirinden ayırmak istiyorsa yanlış bir yoldadır. Bu topraklar; şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarıyla yoğrulmuş topraklardır. Şehit kanlarıyla, gazilerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu toprakları üzerinden kimseye operasyon müsaadesi vermeyiz" şeklinde konuştu.
HAKLI OLDUĞUMUZ İÇİN GÜÇLÜYÜZ
Kıbrıs'ta adil, kapsamlı ve kurucu iki devlet anlayışı kabul edilmediği sürece çözüm için adım atılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Şu anda, Kıbrıs diye bir devlet yoktur. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vardır KKTC vardır" dedi. Rum tarafının Annan referandumu sürecinde sözlerine sadık kalmadığını ama Türk tarafının sözünü tuttuğunu hatırlatan Erdoğan, "Sizin o tavrınız, dünyanın neresine gidersek bizim haklılığımızı ifade ediyor. Haklıyız, haklı olduğumuz için de güçlüyüz" ifadelerini kullandı.
GÜNEY'E İNSANLIK DERSİ VERDİNİZ
Biz biriz, beraberiz, tek yüreğiz. Sizlere Anavatan'dan getirdiğim selam ile sesleniyorum. Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere sakın ha aldanmayınız. diyen Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs'ın en kısa zamanda altyapısıyla ve üst yapısıyla daha güçlü bir hale geleceğini vurguladı. KKTC'nin su sorununun 3 yıl içerisinde tamamen çözüleceğini vurgulayan Erdoğan, elektrik sorununun ise zaten çözüldüğünü ifade etti. Erdoğan, Kıbrıslı Türklerin elektrik sıkıntısı yaşayan Rum kesimine insanlık dersi verdiğini ifade ederek, Bizlere yakışan o" dedi. Erdoğan daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmek üzere şehir merkezine hareket etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.