Fabrika sahibine, çalışanına cinsel tacizden 13 yıl hapis cezası

06 Aralık 2012 Perşembe 10:18
Fabrika sahibine, çalışanına cinsel tacizden 13 yıl hapis cezası






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir'de bir halı yıkama fabrikası sahibi Ramazan K., fabrikasında ilk gün işe başlayan bayan işçisine 'cinsel tacizde bulunma' ve 'hizmet ilişkisinin sağladığı güveni kötüye kullanma' suçlarından 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 2011 yılının Ocak ayında Eskişehir-Bursa kara yolunda Ramazan K.'nın halı yıkama fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, fabrika sahibi Ramazan K., iş yerinde diğer çalışanların olmadığı bir saatte, aynı gün işe başlayan H.Z.´nin yanına giderek kendisi ile ilişkiye girmek istedi. Ancak fabrika çalışanı bayan, patronunun bu teklifini kabul etmedi. Bunun üzerine Ramazan K., masanın üzerinde bulunan bıçağı göstererek, `Seni öldürürüm.' diyerek tehditte bulundu. Ardından bayanı zor kullanıp yere yatırarak, boğazını sıktı. Bir süre karşı koyan H.Z., patronuyla başa çıkamayınca bu kez, `Kimseye söylemeyeceğim. Nefes darlığı çekiyorum, ne olur bir bardak su getir.´ diyerek Ramazan K.´yı oyalayarak elinden kurtulmayı başardı. Yarı çıplak bir vaziyette fabrika dışarısına çıkarak yardım isteyen H.Z.´nin arkasından koşan patronu yakalayıp, yerde sürükleyerek fabrikaya geri götürmeye çalıştı. Fakat bayanın çığlık atarak yardım istemesi üzerine çevredeki bir başka iş yerinde çalışan C.K. adlı bir vatandaş yardıma geldi. C.K., yerde sürüklenen yarı çıplak vaziyetteki H.Z.'yi Ramazan K.'nın elinden kurtardı ve durumu polise bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen polis, kaçan Ramazan K.´yı yakalayarak gözaltına aldı. Ardından tarafların ifadelerine başvurdu. Patron Ramazan K.'nın emniyette ifadesine başvuruldu. Bayan çalışan H.Z. ise yaşadıkları karşısında bir süre psikolojik tedavi gördü.

Konuyla ilgili çalışmasını tamamlayan savcılık, şüpheli Ramazan K. hakkında cinsel saldırı ve Kişiyi cinsel amaçla zorla hüviyetinden yoksun kılma suçundan hapis cezası istemiyle dava açtı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde son kez hakim karşısına çıkan sanık Ramazan K., hakkındaki iddiaları kabul etmedi ve böyle bir olayın olmadığını savundu. Sanık Ramazan K., `Ben bu suçu işlemedim. Hepsi iftira.´ diyerek beraatını istedi. Tarafları dinleyen ve dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, davayla ilgili kararını açıkladı.

Mahkeme, sanık Ramazan K.´yı cinsel saldırı, hizmet ilişkisinin sağladığı güveni kötüye kullanma, olay esnasında silah kullanma suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme, sanığa Kişiyi cinsel amaçla zorla hüriyetinden yoksun kılma suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Ramazan K. mahkemece toplamda 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.