Filipinler´de Pablo kasırgası sonucu ölü sayısı 80´e yükseldi

04 Aralık 2012 Salı 17:09
Filipinler´de Pablo kasırgası sonucu ölü sayısı 80´e yükseldi






CEBU (CİHAN)- Filipinler'in güneyindeki Mindanao adasını vuran Pablo kasırgası (uluslararası adı Bopha) sonucu ölü sayısının 80´e yükseldiği bildirildi.

Filipinler'in Mindanao adasını vuran Pablo kasırgası bölgeye şiddetli yağış ve hızı saatte 210 kilometreye ulaşan rüzgâr getirdi. Kasırga sonucu 50 binden fazla kişinin geçici barınaklara sığındığı belirtiliyor. Filipinler´in ABS-CBN televizyonu, felaket sonucu ölü sayısının 80´e yükseldiğini duyurdu.

Pablo kasırgası sonucu bölgede ani sel baskınları oluşurken, bölgedeki nehirlerin de taştığı ifade ediliyor. Ölümlerin sel suları, toprak kaymaları ve ağaç devrilmeleri sonucu meydana geldiği kaydedildi.

Kasırga sonucu Mindanao'da elektrik kesintileri yaşanırken, iletişim hatlarının koptuğu ve bazı bölgeler ile ulaşımın kesildiği ifade ediliyor. Bazı bölgelerde beton köprülerin yıkıldığı gelen bilgiler arasında.

Kasırga sonucu Mindanao adasına gelen ve giden yaklaşık 145 uçak seferi iptal edilirken, vapur seferlerinin yapılamaması sonucu da yaklaşık 3 bin yolcunun limanlarda mahsur kaldığı açıklandı.

Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, halka Pablo kasırgasını ciddiye alma ve gerekli önlemleri alma çağrısı yaptı.

Filipinler'i her yıl vuran yaklaşık 20 kasırga ve fırtına sonucu yüzlerce insan ölüyor. Pablo'nun, ülkeyi bu yıl vuran en şiddetli kasırga olduğu ifade ediliyor. Filipinler'i Aralık 2011'de vuran Sendong (uluslararası adı Washi) kasırgası sonucu bin 500'den fazla kişi ölmüştü.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.