Flaş Flaş Flaş Darbe emrini faksla vermişler; Komutanlara 'Yaver' ihaneti

Son Dakika Darbe Haberi, Ankara ve İstanbul'da başlayan cuntacı darbe girişimi tamamen bastırılırken, tutuklanan askerler verdikleri ilk ifadelerinde çarpıcı bilgiler yer aldı.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 01:27
Flaş Flaş Flaş Darbe emrini faksla vermişler; Komutanlara 'Yaver' ihaneti






Flaş Flaş Flaş Darbe emrini faksla vermişler

Türkiye'yi kaosa sürükleyen cuntacı askerler Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda silahlanarak darbe girişimine başlamış.

Son Dakika Haberleri, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan FETÖ'cü paralel yapı elemanları ilk ifadelerinde gelen faks emriyle Çankaya Köşkü'ne gittiklerini itifar ettiler. Cuma günü saat 11.00'de 'Tatbikat var Muhafız Alayı'na gelin' talimatına uyan darbeciler burada bir süre beklediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı korumakla görevli Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda silahlanan cuntacı subay ve astsubaylar buradan Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gitti.

YENİ KOMUTA KADEMESİ LİSTESİ GELDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan kuvvet komutanlarına gönderilen sahte emirde yeni komuta kademesinde yer alan isimler de yer aldı. Darbeciler yeni isim listesinde yer alan komutanların emirlerini alması, eski komutanların ise binaya sokulmaması talimatı verildi.

Ankara Gölbaşı Komutanlığını ele geçiren darbecilere ilk silahlı tepki de burada geldi. Darbeci üst düzey subaylardan biri burada alnından vurularak öldürüldü.,

CUMHURBAŞKANLARI VE KOMUTANLARA YAVER İHANETİ

TSK içindeki FETÖ'cü yapılanmanın uzantıları, devletin en üst kademesinde ihanetin odağında yer almış. Cemaatçi yapılanmanın en alçak ihaneti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın da aralarında olduğu 4 yaver darbecilerle işbirliği yaptığı ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan'ın Kuvvet Komutanları'nı 'Sizi Komutan çağırıyor' diyerek tuzağa düşürdüğü belirlendi.

CUMHURBAŞKANLIĞI YAVERLERİ

Yaverler Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı olarak görev yapıyor. Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış'ın da darbecilerle ilgisi araştırılıyor. Barış gözaltına alındı. Muhafız Alayı Komutanı Barış'ın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı rehin tutan ekibin başında olduğu iddia ediliyor.

Yaverlerden biri Antalya’da bulundu. Antalya’dan gözaltına alınarak Ankara’ya getirildi.

Bir başka yaver ise sabah saat 06.00'da 'çöp atmak' için evinin dışına çıktığında gözaltına alındı.

İlk olarak Başyaveri Albay Ali Yazıcı’nın sorgusu yapıldı. Polis sorgusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen Yazıcı tutuklandı. Diğer yaverler hakkında da işlemler devam ediyor.

GENERAL NURETTİN BARANSEL KIŞLASI ÖNÜNDE TANK HAREKETLİLİĞİ

Bu arada Kartal'da bulunan General Nurettin Baransel Kışlasından tankların çıktığı iddiaları üzerine yüzlerce kişi Nizamiye kapısına akın etti. Polis tarafından yapılan anonslarda nizamiyeden herhangi bir çıkışın olmadığı, sadece dışarıda kalan 2 tankın kışlanın arka kapısından içeriye alındığı bildirildi.

Sosyal medyada General Nurettin Baransel Kışlası'ndan tankların çıktığı iddiası üzerine kalabalık bir grup kışla girişinde toplandı. Kısa süre sonra polis hoparlörle durumun yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirten anonslar yapılarak, sosyal medyanın iyi takip edilmesi istendi.

BOLU'DA CEMAATE YAKINLIĞIYLA BİLİNEN OKULU YAKMAYA ÇALIŞTI

BOLU’da oturan 25 yaşındaki U.K., Fettullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen Özel Fatih Ortaokulu’nu benzin dökerek ateşe verdi. Yangın büyümeden söndürüldü.

Olay, saat 23.30 sıralarında D-100 Karayolu yanındaki Özel Fatih Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre U.K., benzinlikten aldığı bir bidon benzini okulun giriş kapısının yanına dökerek ateşe verdi. Yoldan geçen vatandaşlar alevleri görünce durumu Bolu Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirdi. Okula gelen itfaiye ekipleri alevleri büyümeden söndürdü. Okulun yanında alevleri izleyen U.K. de polis tarafından gözaltına alındı. Polis otosuna bindirilen U.K., ‘Bunlar vatan haini’ diye bağırdı. Olay yeri inceleme ekipleri de okula gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Son Güncelleme: 18.07.2016 01:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.