Gaziantep'te bitki ve gen kaçakçılığı yapan 5'i Japon, 7 kişi yakalandı

29 Kasım 2012 Perşembe 17:34
Gaziantep'te bitki ve gen kaçakçılığı yapan 5'i Japon, 7 kişi yakalandı






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep'te bir araçta yapılan aramada 182 kök yabani buğday ele geçirildi. Olayla ilgili 5'i Japon uyruklu 7 kişiye 219 bin 891 TL idari para cezası uygulandı.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Karakesek köyü Köraliler mezrasında bir minibüste yapılan aramada, 11 şeffaf naylon torba içerisinde 182 kök yabani buğday ele geçirildi. Bilimsel araştırma ve materyal toplama izni olmadıkları anlaşılan Japon uyruklu 5 kişi ile Türk vatandaşı E.E. ve S.D'ye toplam 219 bin 891 lira idari para cezası uygulandı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Gözel, son zamanlarda Türkiye'nin sahip olduğu zenginliklerin bitki ve gen kaçakçıları tarafından yurt dışına kaçırılma girişimlerine şahit olduklarını söyledi. Gözel, vatandaşların şüpheli kişileri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na veya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bildirmeleri gerektiğini ifade etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.