Gaziler Günü'nde gaziye saygısızlık

19 Eylül Gaziler Günü kutlamasında ekranlara yansıyan görüntü vatandaşların sert tepkisine neden oldu.

20 Eylül 2014 Cumartesi 00:37
Gaziler Günü'nde gaziye saygısızlık






Gaziler Günü'nde gaziye saygısızlık


19 Eylül Gaziler Günü kutlamasında ekranlara yansıyan görüntü vatandaşların sert tepkisine neden oldu. Zonguldak'ta çekilen görüntüde yağmur altındaki kutlama törenleri sırasında protokol üyeleri şemsiyelerle korunurken, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ramazan Çakal'a yağmur altında kalması revam görüldü.

ZONGULDAKLI VATANDAŞLAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ramazan Çakal ve gaziler, Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, daire müdürleri, emniyet personeli, askerler ve öğrenciler katıldı.

Protokolün önünde yan yana duran Vali Kaban, Belediye Başkanı Akdemir ve Tuğgeneral Şimşek, korumalarının tuttuğu şemsiyeler ile yağmurdan korundu. Yanlarında yer alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ramazan Çakal ile arkada bulunan öğrenciler ve bazı katılımcılar ise, şemsiyeleri olmadığı için ıslandı. Ramazan Çakal'ın konuşması sırasında öğrenciler, daha fazla ıslanmamaları için Valilik binasının girişine alındı.
Vali Kaban, Belediye Başkanı Akdemir, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şimşek ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Çakal tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Tüm bu etkinlikler yapılırken protokol üyelerine şemsiyeli korumaya alan yağcılar aynı ilgi ve alakayı gazilere göstermemesi vatandaşların da tepkisine neden oldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, "19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün gazi olmanın gururu ve kıvancını büyük bir coşkuyla yaşıyoruz. 19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. Herkes tarafından çok iyi bilinmelidir ki, bu toprakların bir daha istila edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül, İstiklal gazilerimizin, Kore gazilerimizin, Kıbrıs gazilerimizin, asker, polis ve tüm malul gazilerimizin şeref günüdür" dedi.

Ziyarette konuşma yapan Vali Ali Kaban, "Bize emanet edilen vatanda bize emanet edilen göz bebeğimiz gazilerimiz, iyi ki varsınız ve hep var olunuz. Hepinize uzun ve hayırlı ömürler diliyor, aramızdan ayrılmış gazilerimize de Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Bu milletin vatanı, milleti için bütün değerleri için verdiği mücadelenin bitmemesini diliyoruz. Mücadele biterse vatan bitmiş demektir" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Çakal da, Vali Kaban'a dernek binası yeri konusunda destek istedi.

Daha sonra Tuğgeneral Birol Şimşek, Albay Haluk Selvi, bazı daire müdürleri ve gaziler, yaşamını yitiren gazilerin Asri Mezarlık'taki mezarlarını ziyaret etti. Tuğgeneral Şimşek, 14 yıl önce akciğer kanserinden ölen Kıbrıs Gazisi Cemal Türkel'in mezarına karanfil bıraktı. Mezarlıkta gaziler için Kur'an okundu ve dua edildi.
Son Güncelleme: 20.09.2014 00:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.