Gediz, ABD'deki 11 üniversiteyle öğrenci anlaşması imzaladı

04 Aralık 2012 Salı 14:54
Gediz, ABD'deki 11 üniversiteyle öğrenci anlaşması imzaladı






İZMİR (CİHAN)- Dünyanın dört bir yanından gençlerin tercih ettiği ABD üniversitelerinin gözü Türkiye´de. Bunun en güzel örneği Gediz Üniversitesi'nde yaşanıyor. İzmir´deki bilim kurumuna ABD´den akademik heyetler sık sık misafir oluyor. Kısa sürede 11 Amerikan üniversitesiyle el sıkışıldı, dördüyle de görüşmeler devam ediyor. Son olarak Fairleigh Dickinson Üniversitesi ile anlaşma yapıldı. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve misafir Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jason Scorza´nın attığı imzalarla iki ülke arasında eğitimde bir köprü daha kurulmuş oldu.

Dış ilişkilerden sorumlu Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, Türk üniversitelerine karşı yurtdışından, özellikle ABD´den daha önce görülmediği kadar ilgi olduğuna dikkat çekti. Güneş, Türkiye´nin son dönemde başta ekonomi olmak üzere birçok alanda gösterdiği başarılı performansın, uluslararası arenada ibreyi kendinden yana çevirdiğinin altını çizdi: Dünyanın gözü üzerimizde. Binlerce kilometre öteden bizi takip ediyor, yeni dünya düzeninin önemli aktörleri arasında yer alan ülkemizi yakından görmek için geliyorlar. Türkiye´nin, daha düne kadar borç aldığı IMF´ye para verecek hale nasıl geldiğini anlamaya çalışıyorlar. Doğudaki gelişime tanıklık etmeleri ve bizi tanımaları amacıyla öğrencilerini göndermek istiyorlar.

Gediz Üniversitesi´nin anlaşma yaptığı ABD üniversiteleri şunlar: University of Northern Iowa, Quinnipiac University, University of Northern Florida, Fairleigh Dickinson University, University of Oklahoma, Nazareth College, Monroe College, Tennessee State University, Middle Tennessee State University, Chattanooga State Community College, Nashville State Community College. Ayrıca Clayton State University, Southern Polytechnic State University, Bueana Vista University ve Oklahoma State University ile de önümüzdeki günlerde imza atılacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.