Giresun Hükümet Konağı önünde çöp arbedesi

29 Kasım 2012 Perşembe 14:55
Giresun Hükümet Konağı önünde çöp arbedesi






GİRESUN (CİHAN)- Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu Beldesi'ne yapımı süren Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni protesto etmek amacıyla Giresun Hükümet Konağı önünde toplanan belde halkı ile polisler arasında arbede yaşandı.

Bu sabah Çavuşlu Beldesi'nden minibüslerle tesisi protesto etmek isteyen aralarında kadınların da yeraldığı vatandaşlar Giresun Hükümet Konağı önünde toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı hükümet konağının bahçesine konulan bariyerlerle, belde halkını hükümet konağına girişi engellendi.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin aleyhinde sloganlar atan belde halkı, Vali Şahin'i istifaya davet etti. Vali İstifa, Çavuşlu'da çöp istemiyoruz, Çavuşlu bizimdir, bizim kalacak gibi sloganlar atan vatandaşlar, polisin oluşturduğu bariyerleri aşmak istedi. Bu sırada vatandaşlar ile polis arasında arbede yaşanırken, bir kadın baygınlık geçirdi. Kadına alana çağrılan ambulansda bulunan görevliler müdahale edilirken, kadın Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Arbede sırasında da bazı vatandaşlar söz altına alındı, ancak daha sonra ise serbest bırakıldı.
Polis, vatandaşların bariyerleri aşmaması için büyük çaba göstererek, belde halkının Hükümet Konağı'na girmesi engellendi. Belde halkı yanlarında getirdiği gazete kağıdı ve poşetlerden oluşan çöpleri, Hükümet Konağı bahçesine attı. Olaylar polisin aldığı güvenlik önlemlerinin ardından sona erdi. Belde halkı geldikleri minibüslerle polislerin eşliğinde yeniden Çavuşlu Beldesi'ne döndü. Yaşanan olaylar sırasında Giresun Vali Vekili Yüksel Çelik ve Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, olayları Hükümet Konağı'nın önünden takip ettiler. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.