Göçmenlerin kurduğu Zaferspor 50. yılını kutluyor

04 Aralık 2012 Salı 11:53
Göçmenlerin kurduğu Zaferspor 50. yılını kutluyor






BURSA (CİHAN)- Bursa'ya Yugoslavya'dan gelen göçmenler tarafından 1962 yılında kurulan Zaferspor, 50. yılını kutluyor.

Zaferspor Başkanı Mehmet Serbest´in ev sahipliğinde kulüp tesislerinde düzenlenen programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Başkan Altepe'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Cemal Vardar, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bölükbaşı, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tahsin Kara, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, kulüp yöneticileri ve taraftarlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kuruluş yıldönümü kutlamasında yaptığı konuşmada, 50 yıldır çeşitli sıkıntılara göğüs gererek gençliği kötü alışkanlıklardan koruyan, sporla buluşturan kulüp yöneticilerini gösterdikleri fedakârlıklardan dolayı tebrik etti.

Zaferspor'un amatör sporun nasıl yapılacağını, gençliğin nasıl yetişmesi gerektiğini Bursa ve Türkiye'ye en güzel şekliyle gösterdiğini belirten Başkan Altepe, Gençliğimizin kötü alışkanlıklardan korunması, disiplinli ve idealist gençler yetişmesi bizim öncelikli hedefimiz. Bu konuda amatör spor kulüplerine büyük görevler düşüyor. Zaferspor, bugüne kadar bunu en güzel şekliyle ortaya koydu. Bursaspor'dan bile eski olan kulübümüz; tesisleri ve alt yapısıyla, takımlarıyla parmakla gösterilen örnek bir kulüp oldu. dedi.

Amatör spora sağladıkları katkılarla okullarda sporcu sayısını artırdıklarını, bu girişimlerin Bursa'ya İstanbul´un ardından Türkiye ikinciliği kazandırdığını açıklayan Başkan Altepe, Bizim hedefimiz de zaten ikinci olmaktı. Çünkü İstanbul, bizim en az 6 katımız büyüklüğünde. Ama ben inanıyorum ki Zaferspor gibi kulüplerimizin daha da çoğalmasıyla, yatırımların artmasıyla sporcu sayısında İstanbul'u da geçeceğiz. diye konuştu.

Türkiye ve Bursa olarak güzel günler yaşadıklarını, her alanda birbiriyle yarışan sürdürülebilir sportif yatırımlara imza attıklarını hatırlatan Başkan Altepe, spor tesislerinin gerek sayı gerekse de nitelik açısından yaşanan bu gelişmeyi en güzel şekliyle ortaya koyduğunu söyledi.

Bursa'nın spor sahalarının Avrupa'yla yarıştığını, gece de kullanılabilen nitelikli tesisler oluşturulduğunu kaydeden Başkan Altepe, İnşallah şimdiden sonra da spora yaptığımız yatırımlar artarak devam edecek. Gençliğimiz için ne yapsak azdır. Bu konuda harcanan paralar 'en helal paradır' diyoruz. Amatör sporun yapılabilmesi, tabandan sporcu yetişmesi, Bursa´mızın gerçek bir spor şehri olması yönünde tüm gücümüzle varız. şeklinde konuştu.

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise amatör spor kulüplerine nakdi yardım müjdesi verdi. TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaşan Büyükşehir kanununun 'yerel yönetimlere' amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapma şartı getirdiğini hatırlatan Şahin, bunun da amatör sporun içinden gelen Başbakan Erdoğan sayesinde gerçekleştiğini vurguladı. Nakdi yardımlarla birlikte amatör sporun daha da gelişeceğini vurgulayan Şahin, 50 yıl boyunca faaliyet gösteren ve babadan oğula-dededen toruna yöneticiler çıkararak, imrenilecek duruma gelen Zaferspor´un 50. yılını kutladı.

ASKF Başkanı Cemal Vardar, Bursa amatör spor kulüpleri arasında yer alan ve başarısını tescil eden Zaferspor'un emin adımlarla yoluna ilerlemesinden gurur duyduğunu söyledi. Zaferspor Başkanı Mehmet Serbest de 50 yıl boyunca Türk futboluna hizmet eden bir kulübe başkanlık yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.