Görme engelliler bisiklet turuyla belgesel film çekecek

12 Temmuz 2011 Salı 22:06
Görme engelliler bisiklet turuyla belgesel film çekecek






Şişli'den pedal çevirmeye başlayan Demirok 13 günlük yolculuğun ardından Balıkesir'e geldi. Demirok, pilot yardımıyla çıktığı yolda kaskına taktığı kamerasıyla dünyada ilk defa görme engellilerin hazırladığı belgesel filmi festivallerde gösterime sokarak görme sıkıntılarını dile getireceklerini söyledi.Demirok, Antalya'da bitmesi planlanan bisiklet turunu ve güzergâh boyunca yaşayacağı acı tatlı olayları kaydedeceğini dile getirerek, bu görüntülerin tur sonunda film haline getirileceğini belirtti. Amaçlarının bakmak ile görmek arasındaki farkı vurgulamak olduğunu ifade eden Demirok, Körlerin de üretken olduğunu herkese göstermek istiyoruz. Tıbben görmesek de aslen görüyoruz. Bizi görmeyip sorunlarımızı çözmeyenlere, 'İnadına Görmek' diyoruz. şeklinde konuştu.Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Demirok'u, il sınırında Balıkesirli bisikletçiler karşıladı. Belediye önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Demirok, Bu projeyle görme engellilerin de bisikletle yolculuk yapabileceğini, fotoğraf çekebileceğini, kamera kullanabileceğini, belgesel film hazırlayabileceğini, inadına görebildiklerini gözler önüne sereceğiz. Görmeyen arkadaşlarımızın evden dışarıya çıkmasını sağlamak istiyorum. dedi. Amaçlarının gözün önemini, göz ve görme problemlerini, görme engellilerin sosyal ve sportif alanlarda önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak, çevreci bisikletli yaşamı yaygınlaştırmak için kamuoyu oluşturmak olduğunu kaydeden Murat Demirok İstanbul, Bursa, İzmir, Bodrum ve Antalya etaplarında bisikletliler ve görme engellilerle birlikte şehir turları atacaklarını, şehir merkezlerinde stantlar kurup paneller düzenleyeceklerini ve fotoğraf sergileri açacaklarını söyledi. 

BEŞ BÖLÜM HALİNDE TELEVİZYONLARDA YAYIMLANACAK
Görüntü yönetmenliğini görme engellilerin yaptığı söz konusu belgesel film İstanbul, Altın Portakal ve Cannes film festivalleri başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışındaki yarışmalara katılacak. Filmle sadece fiziki engelleri olanlar için değil, bisiklet kullanıcıları için de engellerin kaldırılması gündeme getirilecek. Farklı bakış açıları ve farklı sosyal çevreye sahip dört kişinin bisikletle İstanbul'dan Antalya'ya uzanan yol macerasının konu alındığı belgesel filmde, bu kişilerin herkese kendi bakış açılarıyla gördüklerini anlatması, bakmak ile görmek arasındaki farkı ortaya koyacak. DVD formatında ve kültür hizmeti olarak hazırlanacak film, yurtiçi ve yurtdışındaki televizyonlarda gösterilecek. Turun beş bölümlük uzun versiyonu da televizyonlarda ve internette yayımlanacak. Ayrıca yol hatıraları ve fotoğraflardan oluşan bir kitap hazırlanacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.