Halkbank yeni kredi kartını tanıttı, müşterilerinin boyuna göre yorgan verecek

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:34
Halkbank yeni kredi kartını tanıttı, müşterilerinin boyuna göre yorgan verecek






İSTANBUL (CİHAN)- Halkbank, kredi kartı pazarındaki gelişmeler üzerine yola kendi başına devam etmeyi kararlaştırdı. Bankanın Genel Müdürü Süleyman Aslan, daha önce yaptıkları ortaklıkla, emeklemeden yürümeye geçilen prosesi tamamladıklarını belirterek, yeni çıkaracakları kredi kartında kendileri kadar müşterilerinin de temkinli davranmasını sağlayacaklarını aktardı. Aslan, Malum, bir söz var 'Ayağını yorganına göre uzat diye. Biz, bu sözün değerini biliyor ve müşterilerimizin boyuna göre yorgan veriyoruz. Onlardan buna göre davranmalarını talep ediyoruz. dedi.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, yeni kredi kartları Paraf'ı basın toplantısı ile tanıttı. Türkiye'nin 2001 bunalımının ardından ivme yakaladığını, milli gelirini artırdığını ifade eden Aslan, makroekonomide alınan aşamanın finans sektörüne de sirayet ettiğini kaydetti. Süleyman Aslan, Kredi kartı piyasası da milli gelir gibi güçlü büyüdü. Bireylerin gelirleri de önemli oranda arttı. ifadesini kullandı. Ekim 2012 itibari ile toplam kredi kartı adedinin 54 milyona dayandığını; işlemlerinin de 296 milyar lirayı bulduğunu vurgulayan Aslan, Bu ekonominin büyümesine paralel bir artış. Kart adedinde 5 senede yüzde 44 artış var, işlem hacmi ise yüzde 100'den fazla arttı. Bunun yanında Türkiye'de tüketici harcamalarının yüzde 30'u kredi kartı ile yapılıyor. Bu oran Avrupa'da yüzde 60-70 dolaylarında. Yani alınacak çok yol var. diye konuştu.

Gelecekte kredi kartında daha çok sosyal kesimlerin yer alacağını dile getiren Halkbank Genel Müdürü Aslan, şöyle devam etti:

Şu an 19 aktör veya finans kurumu 6 ayrı kredi kartı programının bünyesinde faaliyet yürütüyor. Biz de Halkbank olarak daha evvel bir kredi kartı programına dahildik. HSBC'nin Advantage markası ile güç birliğimiz vardı. Pamukbank ile birleşmenin ardından bireyselde atılım yaptık. Burada payımız yüzde 2'nin altında idi, yüzde 7,5 dolaylarına geldi. Buna mukabil kredi kartında piyasa payımız gerilerde. Kredi kartı adedinde payımız yüzde 4,1 dolaylarında. Kredi kartını etkin kullanamıyoruz. POS adedinde ise payımız yüzde 3,65. Demek ki burada bayağı gerideyiz. Advantage ortaklığı ile etkinliğimizi artırdık, uygulamayı perçinledik. Ama bu ortaklığı 5 Aralık itibari ile sonlandıracağız. Yani emeklemeden yürümeye geçilen prosesi tamamladık. Sıra uzun soluklu bir maratonda, kendi markamızla koşmada. Bunu da yeni kredi kartı markamız Paraf ile yapacağız. Şu an 6 program altında toplanan kredi kartlarına Paraf'ı ekledik. Umuyorum, bu marka ile kredi kartında payımızı 5 senede yüzde 6'ya çıkaracağız. Malum, bir söz var 'Ayağını yorganına göre uzat diye. Biz, bu sözün değerini biliyor ve müşterilerimizin boyuna göre yorgan veriyoruz. Onlardan buna göre davranmalarını talep ediyoruz.

Paraf ile müşteriye özel kredi kartı dönemini başlattıklarını kaydeden Aslan, Kartı her bir müşterimizin talep ve tercihlerine uygun olarak şekillendiriyoruz. Paraf'ı her bireyi hitap edebilecek bir kredi kartı olarak tasarladık. Ad hususunda da özel hizmeti özel bir kavram açıklardı, o da Paraf idi. Kuşku yok sözcüğün güven ve onayı temsil etmesi, para sözcüğüne benzerliği de bizi etkiledi. ifadelerini kullandı. Halkbank Genel Müdürü, Paraf ürün grubunun Klasik, Gold, Platin ile Business kredi kartlarının yanında Parafliy ve Parafree'yi de ihtiva ettiğini anlattı. Kart için Mart 2013 sonuna dek başvuranlardan ücret talep etmeyeceklerini belirten Süleyman Aslan, müşterilerin ilk ekstrelerinde de harcamalarının yüzde 25'ini 100 liraya kadar karşılayacaklarını dile getirdi.

Aslan, Paraf Günüm adlı uygulama ile kart müşterilerinin kendi belirleyecekleri bir günde yapacakları harcamalarda indirim, ilave taksit, erteleme veya ilave ParafPara elde edeceğini açıkladı. Paraf'ın bağımsız bir platform olacağını kaydeden Aslan, diğer finans kurumlarını da kredi kartı programına katılmaya davet etti.

Toplantıda gazetecilerin, Kaç kredi kartı kullanıcınız var, bu anlamda hedefiniz nedir? sorusuna Aslan, 2 milyon kredi kartımız var. Bunun yüzde 40'ı yani 850 bini aktif. Burada 5 sene sonra piyasa payımızı yüzde 6'ya çıkarmayı yani gelirimizi 700 milyon liraya taşımayı öngörüyoruz. karşılığını verdi.

Kart ücreti hiç mi talep etmeyeceksiniz? sorusunu ise Aslan, Bu gelecekte ne olur bilemeyiz. Bu hafta Türkiye Bankalar Birliği toplantı yapacak. Nihayetinde bankalar ticari kurumlar, onun için bizim 'Hiçbir zaman kart ücreti almayacağız' dememiz de doğru değil. diye cevapladı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.