Hollanda basını: İstanbul'da kanlı hesaplaşma bitmedi!

İstanbul Nişantaşı cinayetlerinin Hollanda'da başlayan çatışmaların devam olduğu ortaya çıktı. Hollanda basınında bu konuda yer alan haberlere göre hesaplaşmanın altında Hollanda-Türkiye eroin hattında yeni cinayetler işlenebilir.

27 Aralık 2014 Cumartesi 09:36
Hollanda basını: İstanbul'da kanlı hesaplaşma bitmedi!






Hollanda basını: İstanbul'da kanlı hesaplaşma bitmedi!

Yer altı dünyası arasında yıllar sonra yeniden şiddetlenen kanlı hesaplaşmanın Hollanda'dan Türkiye'ye sıçradığı ortaya çıktı. Hollanda basınında bu konuda yer alan haberlere göre hesaplaşmanın altında Hollanda-Türkiye eroin hattında yeni cinayetler işlenebilir.

HOLLANDA'DA BİR AYDIR SÜRÜYOR

İstanbul’da Nişantaşı ve Sarıyer'de işlenen suikastları, devamı geleceği düşünülen Hollanda-Türkiye hattındaki mafya hesaplaşmasını ortaya çıkarttı. Bu cinayetlerin Hollanda'da bir ayda yoğunlaşan "mafya hesaplaşması" ile bağlantılı olduğu kesinlik kazandı. Sarıyer’de öldürülen, Hollanda doğumlu Ali Ekber Akgün, Hollanda’da 2007'de başlatılan ve ülke tarihinin en büyük mafya soruşturması olan “Passage” davasının baş zanlısıydı. Hollanda basınına göre Akgün, Amsterdam’daki yer altı dünyasının liderlerindendi. Ayrıca Nişantaşı'ndaki saldırıda ölen Vedat Şahin ile birbirlerini tanıyorlardı.

TÜRKİYE'DEN EROİN HATTI

Suikastları değerlendiren "Crimestie.nl" adlı Hollanda sitesinin yayın yönetmeni Wim van de Pool'a göre Akgün ile Şahin'in öldürülmesi şaşırtıcı değil. Pool'a göre Hollanda'da satılan eroinin neredeyse tamamı Türkiye'den geliyor. İran'dan İstanbul'a gelen uyuşturucu, kamyonlarla Hollanda'ya taşınıyor. Van de Pool kendi kaynaklarından, "ses getiren bir Noel yaşanacağını" duyduğunu anlatıyor. Bir avukat kaynağının, daha fazla infaz yaşanacağını söylediğini ve savcılık kaynakları da, bu hesaplaşmanın devam edeceğini düşünüyor.

KİLİT ADIYAMANLILAR ÇETESİ

Akgün’ün Hollanda ile olan mafya bağlantısındaki kilit isim ise Ramazan Özarslan. 2008’de Özarslan “Nemrut Operasyonu” kapsamında tutuklanan Adıyamanlılar çetesinin lideri. Hollanda Televizyonu'na göre Akgün'ün en önemli düşmanlarından biri ise uyuşturucu ticareti ile suçlanan Türk kökenli Atilla Önder. 2007’de İstanbul’daki meşhur “Nokta Operasyonu”yla tutuklanan ve geçen yıl serbest kalan Önder’in, dinlemeye takılan telefon görüşmelerinde  Ramazan Özarslan’la sorunu olduğunu söylüyor. Önder’in İstanbul’da yaşadığı belirtiliyor. 

Ölmemek için Dubai’ye gidecekti

2012'de serbest kalan Akgün İstanbul'a yerleşti ancak bir süre önce Dubai'ye taşınmaya karar verdi. Çünkü Dubai'ye silah ithalatı zor olduğu için, saldırı riskini en aza indirmek istiyordu. Geçen ayki Passage davasında tanık Fred Ros, Hollanda’daki Houtman cinayetinin emrini Akgün'ün verdiğini söylemişti. Basına göre Hollanda, Akgün'ün Türkiye ya da Dubai makamlarınca tutuklanması beklentisi içindeydi.
Son Güncelleme: 27.12.2014 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.