Hristofyas, Troyka heyetiyle yaptığı anlaşmadan sonra gözyaşlarını tutamadı

07 Aralık 2012 Cuma 15:37
Hristofyas, Troyka heyetiyle yaptığı anlaşmadan sonra gözyaşlarını tutamadı






LEFKOŞA (CİHAN)- İflastan kurtulmak için Troyka ile anlaşma imzalayan Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Her zaman çalışanların ve sıradan insanların iyiliğini istedim. diyerek ağladı.

Rum Alithia gazetesi, Başkan Hristofyas'ın Troyka ile uzlaştığı memorandumdan sonra kamuoyu önünde yaptığı konuşmalarda gözyaşlarına hakim olamadığını yazdı.

Gazete, Rum ekonomisinin kendi döneminde geldiği trajik nokta konusunda, Hristofyas'ın sürekli sinirli halde olduğunu, Rum ekonomisinin bu hale gelmesinde Euro bölgesi krizine ve özellikle de Rum Merkez Bankası eski Başkanı'na topu attığını aktardı.

İFLAS İLE ACI MEMORANDUM ARASINDA TERCİH YAPTIK

Gazeteye göre, Acı bir memorandum ile bankaların iflas etmesi ve akabinde Kıbrıs ekonomisinin çökmesi arasında bir tercih yaptık. diyen Hristofyas, İstikrar Mekanizması´na başvurmak zorunda kaldıkları andan itibaren Troyka´nın talep ve şartlarında değişiklik yapma olanağının sınırlı olduğunun bilincinde olduklarını anlattı.

MERKEZ BANKASI ESKİ BAŞKANI: HRİSTOFYAS YALAN SÖYLÜYOR

Aynı gazete Rum Merkez Bankası eski Başkanı Athanasios Orfanidis´in, halka sesleniş konuşmasında Marfin Egnatia´nın Yunanistan´daki şubesinin Rum bankası haline getirilmesinin Güney Kıbrıs´a 4 milyar euroya mal olduğu ifade etti. Merkez bankası eski başkanı, Rum bankaların satın aldıkları Yunan tahvilleri nedeniyle zarara uğramaları konusunda kendisini sorumlu gösteren Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas´ı yalancılıkla suçladığını da yazdı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.