İİT, Cakarta'da kadınının kalkınmadaki rolü konferansı düzenliyor

05 Aralık 2012 Çarşamba 08:46
İİT, Cakarta'da kadınının kalkınmadaki rolü konferansı düzenliyor






CAKARTA (CİHAN)- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Endonezya'nın başkenti Cakarta´da 4-6 Aralık günleri arasında 4. Kalkınmada Kadınların Rolü Konferansı düzenliyor. Konferansa İİT'ye üye devletlerin bakanları katılıyor. Türkiye´yi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan temsil ediyor.

İİT Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, kadınların sorununun İİT için her zaman öncelikli konu olduğunu ifade etti. İhsanoğlu, ayrıca bunun için sorunların çözümü adına uluslararası toplum ile çalışmalar yaptıklarını, bu konunda BM ile stratejik ortak olduklarını ve BM-Kadın direktörü Michelle Bachelet´in de ilk kez toplantıya katıldığını söyledi.

İİT KADIN SÜNNETİNE KARŞI

İİT Genel Sekreter İhsanoğlu ayrıa, İslam dünyasında bazı ülke ve toplumlarda uygulanan kadın sünnetine karşı olduklarını belirterek, toplumlara bunu durdurma çağrısı yaptı.

İhsanoğlu konuşmasında Filistin´deki kadın ve çocukların korunması, işgalci güçlerin bastırılması için İİT'ye üye ülkelerin ve uluslararası toplumun daha duyarlı olması gerektiğini de yineledi.

Kalkınmada Kadınların Rolü Konferansı, Türkiyenin öncülüğünde başlamıştı. Konferansın ilki İstanbul´da 2006 yılında, ikincisi Kahire´de, üçüncüsü ise Tahran´da yapılmıştı. Geçen konferanslarda Kadının İlerlemesi İçin Eylem Planı ve Uygulama Mekanizması gibi önemli belgeler kabul edilmişti. Bu konferansta ise bu belge ve alınacak pratik adımların uygulanması üzerinde durulacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.