İller Bankası'ndan Mimar Sinan'ın eserine 4 milyon liralık restorasyon desteği

06 Aralık 2012 Perşembe 13:05
İller Bankası'ndan Mimar Sinan'ın eserine 4 milyon liralık restorasyon desteği






ADANA (CİHAN)- Hatay'ın Dörtyol ilçesi Payas beldesinde yıllardır bakımsızlık ve ilgisizlikten kaderine terk edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde İller Bankası´nın desteği ile restorasyon çalışmalarına başlandı.

Mimar Sinan'ın yaptığı külliye, ilk olarak Payas Belediyesi tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiralandı. Yıllardır alt yapı yatırımları ile Türkiye´nin kentsel gelişiminde önemli rol oynayan İller Bankası, bünyesinden 48 dükkân, hamam, han, cami ve sübyan mektebi ile üst düzey yöneticilerin ağırlandığı mekânların yer aldığı külliyenin restorasyon uygulamasına 4 milyon TL kredi verdi. Adana Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi Restorasyon Uygulaması Ve Restorasyon Sürecinde İller Bankası Ve Belediyenin Rolü konulu sunumla yapılan çalışmalar anlatıldı.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürü Hasan Batum, ÇÜ Mimarlık Bölümünden Doç. Dr. Duygu Şaban Ökkeşli, İller Bankası çalışanları ve birçok belediye yetkilisinin de iştiraki ile sunuma oldukça geniş bir katılım sağlandı.

İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinin restorasyon uygulamasına verilen desteğin bir ilk olduğunu ve tarihi yapının bugüne kazandırılmasında bankaya aktif bir rol verdiği için Belediye Başkanı Bekir Altan´a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Bekir Altan ise şimdiye kadar yaptıkları tüm çalışmalarda desteğini esirgemeyen İller Bankası ile çalışmaktan çok mutlu olduklarını belirtti.

Proje Geliştirme ve Şehircilik Müdürü Mehmet Altuner´ in moderatörlüğündeki sunumda Külliyenin tarihi geçmiş ise Y. Mimar Erol Doğan tarafından anlatıldı.

Restorasyon uygulamasına kontrollük hizmeti ile de destek veren İller Bankası´nın Teknik Uzmanları Mimar Senem Aktürk, Makina Mühendisi Ali Ballı, Elktrik ve Elektronik Mühendisi Emin Çelik ile projeleri hazırlayan Bora Işık tarafından restorasyonda yapılan teknik çalışmalar anlatıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.