İnsan ticareti olaylarında yüzde 100 artış oldu

07 Aralık 2012 Cuma 14:24
İnsan ticareti olaylarında yüzde 100 artış oldu






ANKARA (CİHAN)- Türkiye'de geçen yıla göre yasa dışı göç olaylarında yüzde 4 artış yaşandı. Yakalanan göçmen sayısında yüzde 8, organizatör sayısında ise yüzde 7'lik azalma oldu. İnsan ticareti olayında yüzde 100 artış, yakalanan insan taciri sayısında yüzde 6 azalış meydana geldi. Uluslararası alanda faaliyet gösteren suç organizasyonlarına yönelik operasyonel çalışmalar sonucu 51 organizatör tutuklandı.

Son yıllarda önemi gittikçe artan göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçları ile mücadelede, uluslararası alanda faaliyet gösteren suç organizasyonlarına yönelik operasyonel çalışmalara ağırlık verilmeye başlandı. Bu organizasyonların uluslararası irtibatları ortaya çıkarılıyor.

Bu kapsamda, 2012 yılının ilk 9 ayında, göçmen kaçakçılığı suç organizasyonlarına yönelik, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa, Ukrayna ve Yunanistan makamları ile gerçekleştirilen işbirliği neticesinde; 196'sı Avrupa ülkelerinde olmak üzere 803 yasa dışı göçmen yakalandı. Toplam 51 organizatörün tutuklanması sağlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, göçmen kaçakçılığı ile yapılan mücadele kapsamında; 2012 yılının ilk 9 ayında gerçekleştirilen 220 operasyonda, 650 organizatör şahıs ile birlikte bin 610 yasa dışı göçmen yakalandı. Jandarma Genel Komutanlığı'nca, 2012 yılının ilk 9 ayında, 2 bin 732 yasa dışı göç ve 8 insan ticareti olayında, toplam 17 bin 396 yasa dışı göçmen, 247 organizatör ile 16 insan taciri ele geçirildi.

Bir önceki döneme göre, yasa dışı göç olaylarında yüzde 4 artış, yakalanan göçmen sayısında yüzde 8, organizatör sayısında yüzde 7'lik azalış oldu. İnsan ticareti olayında yüzde 100 artış, yakalanan insan taciri sayısında yüzde 6 azalış meydana geldi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarda ise 2012 yılının ilk 9 aylık dönemi itibariyle; 59 yasa dışı göç olayında, toplam bin 461 yasa dışı göçmen ile 57 organizatör-mürettebat yakalandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.