Irak'ta kara operasyonu; Kanimasi'de çatışma çıktı 1 şehit var

Terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonda sabah saatlerinde acı haber geldi. Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit düştü. Şehit askerin Samsun Havza ilçesinden Yahya Acar olduğu öğrenildi.

29 Eylül 2017 Cuma 09:46
Irak'ta kara operasyonu; Kanimasi'de çatışma çıktı 1 şehit var






Irak'ta kara operasyonu; Kanimasi'de çatışma çıktı 1 şehit var


Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki yapılanmasına yönelik sınır ötesi operasyonda 1 asker şehit düştü. Şehit askerin kimliği açıklandı. 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar'ın ailesine acı haber verildi.

Hakkari Çukurca ilçesinin karşı tarafında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3 terörist öldürüldü  

ŞEHİT ATEŞİ SAMSUN'A DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin karşı tarafında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3 PKK'lı terörist de öldürüldü.
Türkiye- Irak sınır hattının Çukurca İlçesi'nin karşısında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada, 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3 PKK'lı teröristin de öldürüldüğü belirtildi.

Çatışmada şehit olan evli ve 4 çocuk babası Uzman Çavuş Yahya Acar için bugün Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlenirken, yaralı askerlerin ise Şırnak'ta tedavi altına alındığı belirtildi.

HAVZA ŞEHİDİNİ BEKLİYOR

Jandarma Uzman Çavuş Yahya Acar'ın şehit olduğu haberi memleketi Samsun'un Havza İlçesi'ne ateş düşürdü. Havza'da oturan baba Aslan Acar, bu sabah oğlunun şehit olduğu haberini ilçe yetkililerinden aldı. Aslan Acar, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, eşi ve çocuklarının ise Ankara'da oturduğu öğrenildi.

ZAP VE AVAŞİN-BASYAN HAVADAN VURULDU

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine hava harekatı düzenlendi.
TSK'dan yapılan açıklamaya göre, 28 Eylül günü, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde bulunan PKK kamplarına yönelik hava harekatı gerçekleştirildi. Bölgede bölücü terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, silah ve mühimmat depoları imha edildi. Harekata katılan uçakların, emniyetle üslerine döndüğü bildirildi.

AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR

Son Güncelleme: 29.09.2017 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.