İş-Kur İl Müdürü Bulut: Kalifiye eleman sorununu çözmek için çalışıyoruz

07 Aralık 2012 Cuma 10:55
İş-Kur İl Müdürü Bulut: Kalifiye eleman sorununu çözmek için çalışıyoruz






KARS (CİHAN)- Kars Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İş-Kur) İl Müdürü Yusuf Bulut, kurum olarak devreye soktukları yeni uygulamalarla iş dünyasının ihtiyacı olan kalifiye eleman sorununu çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kars, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) üyesi iş adamları İş-Kur yöneticilerini dernek merkezinde misafir etti.
Programda Kars İş-Kur Müdürü Yusuf Bulut ile İş ve Meslek Danışman Uzmanları, Ali Haydar Kolik ve Gökhan Barikan, kurum olarak görev ve faaliyetleri, işbaşı eğitimi, iş gücü yetiştirme kursları, uzmanlaşmış meslek edindirme kursları, yeni işçi alımı teşvik yasası, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri ve işsizlik sigortası hakkında bilgi verdi.

İşsizliği azaltıp istihdamı artırmak için mücadele ettiklerini belirten İş-Kur İl Müdürü Yusuf Bulut, iş başı eğitim programları ile işverenlere kalifiye elaman yetiştirildiğini söyledi. Bulut, işverenler için avantajlı olduğunu düşünerek uygulamaya koydukları 'iş başı eğitimi' çalışması ile sigortalı en az 2 işçi çalıştıran özel iş yerlerine kurumlarına müracaat sonrası bir işçi daha alma hakkı verdiklerini belirtti.

Bu çerçevede müracaat sahiplerini 6 ay boyunca çalışıp pratik yapacakları iş adamlarına yönlendirdiklerini ve bu zaman diliminde bu kişilere günlük 25 TL ödeme yaptıklarını böylelikle bu kişilerin çıraklık, akabinde ise kalfa ve işin ehli olmalarını sağladıklarını devamında ise kalifiye eleman olan bu kişilerin istihdam etme tercihinin iş adamında olduğunu vurguladı.

Kurumlarının bugünkü noktaya gelişini de iş adamları ile paylaşan Bulut, 2012 Nisan´ında yayımlanan 665 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Türkiye genelinde 23 ilde bulunan bölge çalışma müdürlükleri kapatılarak, bölge çalışma müdürlüklerinin iş ve işlemleri İş-Kur il müdürlüklerine devredildiğini belirten Bulut, İl müdürlüğümüzün adı Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak değişti. Bir önceki kurumları aracılığı ile iş yeri ruhsatı, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin teftiş, iş yeri denetimi, işçilerin şikayet konuları, kanun gereği çalıştırılması gereken özürlü kontenjanlarının takibi gibi konular artık il müdürlüğümüzce yerine getirilecektir. dedi.

Program sonrasında KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci, İş-Kur İl Müdürü Yusuf Bulut'a teşekkür etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.