İşçi iş, işveren işçi arıyor

13 Temmuz 2011 Çarşamba 10:53
İşçi iş, işveren işçi arıyor








OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, yaptığı açıklamada, bölgede faaliyet gösteren 102 firmada, kaynakçı, mobilya döşemecisi, terzi, montajcı, presçi ve tornacı gibi 25 branşta ve vasıfsız iş kollarında ''eleman aranıyor'' ilanı bulunduğunu belirtti.

Bölgedeki ''eleman aranıyor'' ilanlarının, aslında ülkede işsizlik değil mesleksizlik sorunu bulunduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Hasyüncü, sanayide nitelikli eleman bulma sıkıntısı yaşandığına dikkati çekti.

Bir yandan insanlar işsizlikten yakınırken, diğer yandan sanayicilerin kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşadığını dile getiren Hasyüncü, şunları kaydetti:

''Yaşanılan bu çelişkinin ortadan kaldırılması için sanayicilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda temelini attığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile ihtiyaç duyulan kalifiye ara elemanların yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca AB'nin istihdamın desteklenmesi programları kapsamında birçok branşta iş garantili kurslar açılıyor. Bu bağlamda bölge müdürlüğü olarak gençlere yönelik 'bilgisayar destekli tasarım ve imalat eğitimleri' projemizi sürdürüyoruz. Birçok kurumun mesleki eğitim verilen projelerinde de ortak olarak yer alıyoruz. Ancak, tüm bunlara rağmen maalesef kurslara öğrenci bulmakta güçlük çekiliyor. Kurlar sonunda işe yerleştirilen adayların çoğunun ise çalışmak istemediklerini gözlemliyoruz.''

Sanayicilerin dünya standartlarında rekabet edebilmeleri için önemli koşullardan birinin nitelikli iş gücü olduğunu vurgulayan Hasyüncü, ''Maalesef bugün vasıfsız çalışan bile bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bölgemizde yüzlerce firmanın önünde eleman alınacak ilanı var, ama çalışacak kişi yok. Bu durum oldukça kaygı verici ve üzücüdür'' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.