İspanyol öğretim görevlisi üniversitede İngilizce eğitimi veriyor

05 Aralık 2012 Çarşamba 12:36
İspanyol öğretim görevlisi üniversitede İngilizce eğitimi veriyor






MARDİN (CİHAN)- Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde yer alan Antropoloji, Felsefe, Sanat Tarihi ve İktisat Bölümü İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerine Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı doğrultusunda İngilizce eğitim veriliyor. Üniversitede İngilizce eğitimini İspanyol uyruklu öğretim üyesi Sara İslan Fernandez veriyor.

Öğrencilerin ilerideki akademik çalışmalarını devam ettirecek seviyede iletişim ve dil becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirten İspanyol uyruklu öğretim üyesi Sara İslan Fernandez, programın ana hedefinin, öğrencileri hem akademik hem sosyal yaşamlarında kendilerini İngilizce dilinde akıcı bir şekilde ifade edebilen bireyler olabilmeleri için gereken dil becerileriyle donatmak olduğunu söyledi.

Toplam 203 öğrencinin İngilizce Hazırlık Programı´ndan faydalandığını ve öğrencilerin dersleri takip edebilmesi için İngilizcelerinin belirli bir seviyede olması gerektiğini vurgulayan İslan Fernandez, günümüzde yabancı dil bilmenin bir ayrıcalık değil bir gereksinim haline geldiğini ifade etti.

Etnik müzik alanında akademik çalışmaları da bulunan Fernandez, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin dünyaca tanınmış üniversiteler arasına girmesi için bulunduğu kültürel coğrafyanın zenginliğinden kaynaklanan büyük bir potansiyel taşıdığını ifade etti. Fernandez, Küresel ortak dil' olarak tanımlayacağımız İngilizceyi, yerelden evrensele açılan kapının etkin bir enstrümanı olarak öğrencilerimize kazandırmayı hedefliyoruz. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.