İstanbul polisi çağrı merkezi dolandırıcılarını paketledi

İstanbul polisi son yılların en büyük dolandırıcılık vurgununu imza atmaya hazırlanan çeteyi son anda çökeretti, çete elemanları arasında bir bankanın genel müdür yardımcısı da bulunuyor.

16 Şubat 2016 Salı 02:58
İstanbul polisi çağrı merkezi dolandırıcılarını paketledi






İstanbul polisi çağrı merkezi dolandırıcılarını paketledi

İstanbul Polisi son yılların en geniş kapsamlı dolandırıcılık çetesinden birini çökeretti. Bir bankanın genel müdür yardımcısının, eski bankacı arkadaşlarının da aralarında yer aldığı 20 kişilik çetenin kayıtlarında en az 20 bin kişiye ait hesap ve nüfus bilgileri bulundu.

BİLİŞİM SUÇLARI ŞUBESİNİN GÖZÜNDEN KAÇMADI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir çağrı merkezi aracılığıyla 'Hayat Sigortası' satma bahanesi ile vatandaşları dolandıran şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında toplam 20 kişi gözaltına alındı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, bir çağrı merkezi tarafından aranarak 'Hayat Sigortası' satma bahanesiyle vatandaşların dolandırıldığı yönünde bir ihbar yapıldı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri mağdur kişileri tespit ederek çalışma başlattı.

ŞEBEKE LİDERLERİ İLE BANKA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI LİSE ARKADAŞI ÇIKTI

Ekipler, liderliğini eski bankacılar S.Y. ve E.T.'nin yaptığı şebekenin Maltepe'de bir daireyi çağrı merkezine çevirdiklerini belirledi. Şebekeyi yaklaşık 2 ay boyunca takip eden polis ekipleri, bir bankanın genel müdür yardımcısı olan S.A.'nın müşteri bilgilerini şebekenin iki lideriyle paylaştığını tespit etti. Polis, bankanın genel müdür yardımcısı S.A.'nın, şebeke liderleri S.Y. ve E.T. ile lise yıllarından arkadaş olduklarını ortaya çıkardı.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Maltepe'de ofis olarak kullanılan daireye geçen cuma günü operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, şebeke liderleri S.Y., E.T. ve banka genel müdür yardımcısı S.A.'nın da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Çağrı merkezinde yapılan aramalarda, çok sayıda flash bellek, laptop, harddisk, çeşitli firmalara ait kaşeler, vatandaşların kimlik ve kart bilgilerinin kaydedildiği defter ele geçirildi.

20 BİN KİŞİNİN KİMLİK BİLGİLERİ VE KREDİ KART BİLGİLERİ BULUNDU

Polis ekipleri, çağrı merkezinde buldukları flash belleklerde yaptıkları ilk incelemede, yaklaşık 20 bin kişinin detaylı kimlik ve kredi kartı bilgilerine ulaştı. Şebekenin 'Hayat Sigortası' satma bahanesiyle yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.
Son Güncelleme: 16.02.2016 03:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.