Jandarmadan büyük operasyon

29 Kasım 2012 Perşembe 18:21
Jandarmadan büyük operasyon






SİVAS (CİHAN)- Sivas'ta jandarma tarafından yapılan çalışmalarda piyasa değeri 50 bin lira olan 16 bin 510 kilogram, esrar ile piyasa değeri 37 bin lira olan 24 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilirken kaçak kazı yapan şahıslara da suçüstü yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Gürün ilçesi Bahçeiçi köyü civarında Malatya-Kayseri D-300 karayolu üzerinde yapılan yol kontrol ve arama faaliyeti sırasında Malatya'dan Kayseri istikametine giden gitmekte olan bir araç durdurularak arandı. Arama sonrası tahmin piyasa değeri 50 bin TL olan 16 bin 510 kg esrar ele geçirildi. Araç şsürücüsü İ.A ile araca gözcülük yapan V.K aracıyla birlikte yakalandı.İki şahısta sev edildiği adli makamlarca tutuklanarak Gürün Kapalı Cezaevine gönderildi.

KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Yine Malatya'dan Kayseri'ye gitmekte olan başka bir araçta yapılan aramada ise ,tahmini piyasa değeri yaklaşık 37 bin lira olan 24 bin 500 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi. Gürün Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen sigaralara ve olayda kullanılan araca el konulurken şüpheliler A.S. ve Y.Ç. ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

KAÇAK KAZI OPERASYONU

İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir ihbar üzerine kaçak kazı yapan şahıslar suçüstü yakalandı.
3 gün önce alınan ihbar üzerine, Sivas ili Kangal ilçesi Bektaş köyü mülkî sınırları içerisinde, eski yerleşim alanında kaçak kazı yapan T.Ş. , C.A. , B.Y. , S.S. , Ö.Y. ve M.F. isimli şüpheliler suçüstü yakalandı.

Kaçak kazı olayında kullandıkları 1 adet jeneratör, 1 adet balyoz, 1 adet kürek, 1 adet kazma, 2 adet keski 1 adet matkap, 1 adet hitli, 2 adet hilti ucu 1 adet el testeresi, 1 adet keser, 1 metre fitil, 20 metre kablo, 2 litre benzin, 2500 gram amonyum nitrat gübre ve 17 adet av fişeği ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan 6 şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.