Kent Orkestrası'ndan şiddet olayları için özel konser

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:10
Kent Orkestrası'ndan şiddet olayları için özel konser






ANKARA (CİHAN)- Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kent Orkestrası, farklı bir konserle izleyenlerin karşısına çıkacak. Büyükşehir Belediyesi, dünyada son yıllarda giderek artan şiddet olayları ve savaşlar sonucu çoğalan ölümlere dikkat çekmek için bir konser düzenleyecek.

Kent Orkestrası, katliamların, savaşların, yıkımların yaşandığı coğrafyaları şarkılara taşıyacak. Konserde, şiddet olayları ve savaşlarda ölen yüz binlerce masum insana ve onların acılarını yaşayanlara ait hikâyeler yer alacak. Sosyal belediyecilik anlayışının bir sonucu olarak düzenlenen konser, savaşları durdurabilecek kişilere yönelik mesajları da bünyesinde barındıracak. Kent Orkestrası tarafından yeniden yorumlanacak eserlere, özel ses ve görüntü efektleri de eşlik edecek.

Kültür Etkinlikleri Müdürü Ali Rıza Yarar, Srebrenitsa Katliamı'nı düşünerek başladıkları projelerinin, Neden sadece Srebrenitsa olsun? sorusuyla genişlediğini söyledi. Dünyanın her döneminde katledilen insanların öldürülme sebebine ilişkin soruların hiç bir zaman cevap bulamadığına dikkat çeken Yarar, katliamların en önemli nedeni olanların önce kendilerine dönüp bakmaları gerektiğini ifade etti. Yarar, konserde Eşref Ziya Terzi, Zülfü Livaneli, Taner Yüncüoğlu, Hasan Sağındık, Bestami Korkmaz, Cem Karaca, Gündoğar gibi sanatçıların eserlerinin seslendirileceğini kaydetti.

'Niçin?' projesi için iki kez sahne alacak olan Kent Orkestrası, yarın saat 20.00´da halk konseri ile Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda olacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.