Kimliklerini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ediyorlar

Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Birbirine çekemeyenler, birbiriyle hesabı olanlar, birbirinin yerinde gözü olanlar maalesef kimliğini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ediyor. Mağduriyetler oluşuyor" dedi.

23 Eylül 2016 Cuma 13:20
Kimliklerini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ediyorlar






Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

FETÖ ile ilgili soruşturmalara ilişkin gelen imzasız ihbarlara yönelik genelge hazırlanacağını açıklayan Başbakan Yıldırım, "İmzasız ihbarlar bürokrasinin en büyük hastalığıdır. Birbirine çekemeyenler, birbiriyle hesabı olanlar, birbirinin yerinde gözü olanlar maalesef kimliğini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ediyor. Mağduriyetler oluşuyor. Biz bu yönde ismini, kimliğini yazmayan; adresi, yeri, yurdu belli olmayan ihbarları dikkate alınmaması için genelge yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi. Onun için gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için mutlaka ciddi belgeye, bilgiye dayalı olan her türlü ihbarı değerlendiririz; ancak arka planında bir şey olmayan sadece soyut iddialar bulunan ve kimliği, adresi belirsiz ihbarları dikkate almak hem muhatabına zarar veriyor hem de bürokrasinin genel verimliliğine de olumsuz etki yapıyor" diye konuştu.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının kullandığı 'Bylock' sisteminin bazı milletvekillerinde ve bakanlarda çıktığı yönündeki iddialar sorulan Yıldırım, "İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır. Gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinden konuşmak haksızlıktır. İnsanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir milli meseledir. Kim olursa olsun nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin istisnası söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.