"Kırşehir'in tarıma dayalı sanayi potansiyeli yüksek"

06 Aralık 2012 Perşembe 14:31






KIRŞEHİR (CİHAN)- Kırşehir'in tarıma dayalı sanayi potansiyelinin değerlendirilmesi ve çevre illere örnek teşkil edecek seviyeye gelebilmesi için üniversitenin katkılarıyla çalıştay düzenlendi.

Hayvancılık, bahçe tarımı, tarla tarımı ve tarıma dayalı sanayinin konuşulup çözüm arandığı çalıştayda Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, Üniversite olarak Kırşehir'deki her türlü sosyal, ekonomik, tarımsal problemin çözümünü sağlamak amacıyla birçok alanda çalıştay düzenlemek istedik. Tarımın önemi nedeniyle bu çalıştayımızı tarım üzerine gerçekleştirdik. Bitkisel ve hayvansal tarım ve tarıma dayalı sanayi noktasında potansiyeli yüksek olan ilimizde üreticimizin sorunlarını dinleyerek çözümler bulup bu potansiyeli ortaya çıkaracağız. dedi.

Anadolu'da tarımın ve tarımda markalaşmanın öneminden bahseden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise Kırşehir´de markalaşmış bir değerimiz olan bir Kaman cevizimiz var. Bunları pazarlama noktasında eksiklerimizi gidermeliyiz, çünkü markalaşmış bir ürünün değeri bir ise on olur. Bunları göz önüne alarak ilimizde endüstriyel manada ceviz bahçeleri oluşturmalıyız. Böylece bunun yan sanayisi de gelişecektir. Kendi değerlerimizi iyi bilip öyle hareket etmeliyiz. diye konuştu.

Üniversitenin şehre katkısının öneminden bahseden Bahçeci, Böyle çalıştay faaliyetleri şehre katkı sağlar. ifadelerini kullandı.
Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen çalıştaya Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Salyam, Ziraat Fakültesi ve Kent Konseyi Başkanı Tahsin Mürkül, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, üniversite öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.