Kocaoğlu:Bürokrasiyi yavaşlatan işi bıraksın

18 Temmuz 2011 Pazartesi 21:17
Kocaoğlu:Bürokrasiyi yavaşlatan işi bıraksın






İZMİR (CİHAN)- Bazı ilçe belediye başkanlarının dile getirerek eleştirdiği bürokrasideki yavaşlamaya el koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, emekliliği gelen bürokratların emeklilik dilekçelerini vermelerini istedi.

ESHOT Genel Müdürü Gül Şener, Genel Sekteret Yardımcısı Ali Rıza Gülerman ve İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen'in bu metotla görevden alındığı iddia edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu düğmeye bastı, operasyon başladı. ESHOT Genel Müdürü Gül Şener'in 'emeklilik dilekçesi' verdiği, Başkan Kocaoğlu'nun daha önce 'emekli olmaları için mektup yazdığı' şirket müdürlerine bu kez aynı talebi sözlü olarak aktardığı öğrenildi. Belediyenin etkili isimlerinden Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman da görevden ayrıldığını açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik polis baskınından sonra belediye bürokrasisindeki gevşeme üzerine harekete geçen Başkan Kocaoğlu'nun kendisine karşı ilçe belediye başkanlarının ayrı toplantılar tertiplemesinden de bürokratlarını sorumlu tuttuğu, ekibini yeniden kurmak için başlattığı çalışma için düğmeye bastığı belirtiliyor.

Halen üst düzey 7 yöneticisinin tutuklu yargılandığı Kocaoğlu, Büyükşehir'deki taşları yerinden oynatacak bir iç operasyon başlattı. Geçtiğimiz günlerde genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve şirket müdürlerini toplayarak, 'Çalışmayan, çalışamayan ya da imza atamayanlar ayrılsın' mesajı vermiş, bazı şirket müdürlerine ve daire başkanlarına 'siz emekliliği düşünün' demişti. İddiaya göre Kocaoğlu'nun açıkça verdiği mesaja ilk cevap ESHOT Genel Müdürü Gül Şener'den geldi. Operasyon sonrası çalışmakta zorlandığı iddia edilen Şener, emeklilik dilekçesini vererek işleme koydurdu.
İkinci karşılık da Ali Rıza Gülerman'dan geldi. Gülerman yıllarca çalıştığı kuruma emeklilik dilekçesini verdi. Ayrıca Başkan Kocaoğlu'nun daha önce mektup yazarak emekliliklerini istediği şirket genel müdürlerini çağırarak sözlü olarak emekliliklerini istediği belirtiliyor.
Bu kapsamda İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, İZBETON Genel Müdürü Ali İçhedef ve İZULAŞ Genel Müdürü Zeynel Canol, METRO A.Ş Genel Müdürü Sözmez Alev'den de emekliliklerini sözlü olarak resmen istediği belirtiliyor. Bir süre önce genel sekreter yardımcılığını vekaleten yürüten Erhan Bey'i asaleten Genel Sekreter Yardımcısı yapan Kocaoğlu kısa süre önce Güvenlik Şube Müdürü Ali Kaygusuz'u da görevden almıştı. Operasyonun İZSU'yu da kapsadığı, Genel Müdür düzeyinde bu kurumda değişiklik yapılabileceği ileri sürülüyor. Öte yandan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Kayacık'ın da görevden alınabileceği ifade edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.