Konsolosluklara sarı tozları kim gönderdi?

NATO üyesi 5 btılı ülkenin İstanbul temsilciliklerine gönderilen esrarengiz sarı tozların içinde bulunduğu zarflar gizemini koruyor. Hastanede kontrol altında tutulan 25 kişinin sağlık durumu iyi

26 Ekim 2014 Pazar 03:13
Konsolosluklara sarı tozları kim gönderdi?






Konsolosluklara sarı tozları kim gönderdi?

İstanbul'da biyolojik saldırı alarmı. Karanlık bir el tarafından 5 batılı ülkenin elçiliklerine gönderilen zarflardan çıkan sarı tozlu zarfların içeriği henüz netleşmedi. Hastanelerde sağlık riski açısından gözlem altında tutulan 25 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklanırken, zarflarda yer alan tüm gönderim bilgilerinin sahte olduğu öğrenildi.


PTT GALATASARAY ŞUBESİ'NDEN YOLLANMIŞ

İçinde esrarengiz tozların bulunduğu zarfların 'Biyolojik savaş ilanı' olduğunu belirten terör uzmanlarına göre olay IŞİD veya benzeri bir terör örgütünün işi. AKŞAM Gazetesi'nde Levent Albayrak imzalı habere göre yabancı misyonları terör alarmına geçiren sarı tozla ilgili yeni bilgiler gün ışığına çıkıyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri,  PTT Galatasaray Şubesi'nde incelemeler yaparak güvenlik kameraları ve posta listesini inceledi. Cuma sabahı ABD, Kanada, Almanya, Fransa ve Belçika başkonsolosluklarına gönderilen ve içinde sarı renkli toz bulunan zarflardan üçünün, soyadı ‘Ötkür’ olan bir kişi tarafından postaya verildiği ortaya çıktı. Diğer iki zarf ise farklı isimlerde gönderilmiş. İsimler üzerinde yapılan çalışmalarda ise sahte oldukları ortaya çıktı. Polis, zarfların tüm konsolosluklara aynı merkezden gönderildiği ihtimali üzerinde duruyor.

ABD BİZZAT İNCELEYECEK

Dün ABD Konsolosluğundaki yetkililer yaptıkları incelemede zarfın içindeki tozun şarbon olduğunu açıklamıştı. Diğer konsoloslukların yanı sıra ABD konsolosluğu ellerindeki zarfı özel bir kutuya koyarak incelenmesi için Washington’a gönderdi.

UZMANLARA GÖRE PERDE ARKASINDA IŞİD VAR


Türkiye üzerinden koalisyona mesaj

ZARF gönderilen ülkelerin IŞİD'e karşı kurulan koalisyon ülkelerinin olması ise dikkat çekti. Uzmanlara göre örgüt
bu ülkelere mesaj veriyor: 

BİYOLOJİK SALDIRI OLABİLİR

Mithat Işık (Terör Uzmanı): Bu bir asitmertik savaş. Koalisyonda bulunan ülkelerin halkların siyasiler üzerinde baskı kurmasını istiyorlar.

Armağan Kuloğlu (Emekli Tümgeneral): IŞİD radikal dini bir örgüt olarak Batılı ülkelerin koalisyon içinde olmasını yadırgamıyor ama Müslüman Türkiye’yi yadırgıyor. Türkiye üzerinden Batılı koalisyon ülkelerine gözdağı veriyor.İleride biyolojik saldırı ve bombalı eylemler gerçekleştirebilirler. 

GERİSİ GELECEKTİR

- Hüseyin Beyazıt (Terör Uzmanı): Bu eylem kesinlikle IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonda yer alan ülkelere karşı yapılmış bir tehdit hareketidir. Aynı zamanda toplumda korku, gerginlik yaratmak, paranoya oluşturmak amaçlanıyor. Ben tehdidin sadece bununla sınırlı kalacağını düşünmüyorum.  Gerisi gelecektir. Şiddeti daha yoğun eylemler beklenebilir. Örneğin bombalı saldırı gibi.

25 kişi gözlem altında

ABD, Almanya, Fransa, Belçika ve Kanada’nın İstanbul’daki başkonsolosluklarına gönderilen sarı tozlu zarflara doğrudan ya da dolaylı olarak temas eden 24 kişi gözlem altında tutuluyor. Kanada Konsolosluğu'ndan 3 yabancı, 16 Türk; Alman Konsolosluğundan 2 Türk, 2 Alman; Belçika Konsolosluğu'ndan ise 2 Türk Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nde izole edildi. Şüpheli zarflardan alınan numuneler Ankara’daki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'nda incelenecek. 25 kişinin, numune sonuçlarının açıklanacağı yarına kadar gözetim altında tutulacağı açıklandı.
Son Güncelleme: 26.10.2014 03:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.