Makro-Uyum birleşti, hedef 2013'te 1 milyar dolar ciro

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:06
Makro-Uyum birleşti, hedef 2013'te 1 milyar dolar ciro






İSTANBUL (CİHAN)- Ankara merkezli market zinciri Makro Market, İstanbul merkezli Uyum Market'in hisselerinin yüzde 47´sini satın aldı. Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, bu sayede taraflar arasında 5 yıl önce başlayan dostluğun iş birliği anlaşmasına dönüştüğünü söyledi.

Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör ve Uyum Market Yönetim Kurulu Başkanı İskender Keleş, ortaklıklarıyla ilgili detayları ve işbirliğine ilişkin ayrıntıları düzenledikleri basın toplantısında anlattı. 2023´te Türkiye´nin en büyük perakende markası olmayı hedeflediklerini ifade eden Şeref Songör, yılın ilk 9 ayında Makro Market´in yüzde 13,9 büyüdüğüne dikkat çekti. 2011-2012 araştırma sonuçlarına göre Makro´nun 2011 yılında sektördeki toplam cirodaki payının yüzde 6,88 olduğunu, 2012´de bu rakamın yüzde 7,04´lere çıktığını belirten Songör, 2013 yılında ciroda 1 milyar doların üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

İskender Keleş de güç birliğine inandıkları için 2008 yılında Makro ve Uyum´u birleştirme kararı aldıklarını belirterek, O tarihlerde dünyada yaşanan ekonomik krizlerden dolayı Makro Uyum´u askıya aldık. Makro Market güçlenerek yoluna devam etti. Uyum olarak bizde 2010 yılında halka açılmaya karar verdik ve süreci başarıyla tamamladık. diye konuştu. Aradan geçen 5 yılda hem Makro Market´in hem de Uyum Market´in önemli bir mesafeler kat ettiğini aktaran Keleş, yapılan işbirliğinin hayırlı olması temennisinde bulundu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.