Mazlumder: Yeni yönetmelikte başörtüsü yasağı devam ediyor

29 Kasım 2012 Perşembe 15:02
Mazlumder: Yeni yönetmelikte başörtüsü yasağı devam ediyor






KAYSERİ (CİHAN)- Mazlumder Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ve bakanlığın denetimindeki ilk ve orta dereceli okullarda uyulması gereken kılık kıyafet yönetmeliğinin, yeniden düzenlenerek yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Bu yönetmelikte İmam Hatip Ortaokul ve Liselerinde başörtüsü serbestliği getirilmesine karşın diğer ortaokul ve liselerde başörtüsü yasağının devam ettiğini dile getirdi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde açıklama yapan Hacı Yakışıklı, Yeni yönetmeliğe göre tek tip kıyafet zorunluluğu ortadan kaldırıldı, öğrenim görülen okulun arma ve rozeti dışında başka arma ve rozet takma yasaklandı. Öğrenci velilerinin en az yüzde 60'ının talebiyle ilgili okul idarelerinin okula ait kıyafet belirleme yetkileri de serbest bırakılmış oldu. Kız öğrenciler sadece imam hatip ortaokul ve liselerinin Kur'an-ı Kerim dersinde başlarını örtebilir, maddesinin yerine İmam Hatip 'in tüm derslerinde başörtü serbesttir, maddesi getirildi. İmam Hatip dışındaki ortaokul ve liselerde ise ne yazık ki başörtü yasağı devam etti. dedi.

Okullarda kılık kıyafet serbestisi tek tip uygulamalardan birini daha ortadan kaldırması bakımından önemli olduğunu ifade eden Yakışıklı, şöyle konuştu: Ancak, yine bir kıyafet olan başörtüsüne ayrımcılık tüm hızıyla sürmüştür. İnsanların inançları gereği veya başka sebeplerle giyindikleri bir örtünün madde içinde ayrıca yasaklanmış olduğunun belirtilmesi post modern uygulamalara benzemektedir. İmam hatip okullarının ve diğer okulların farklı muamele görmesi ayrımcılıktır. Mazlumder olarak, ortaokul ve liselerde eğitim gören kız öğrenciler için başörtü yasağını devam ettiren yeni yönetmeliği; toplumun din hürriyetine müdahale, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı, yasakçı ve dayatmacı özelliğinden dolayı mevcut hukuka, kamu vicdanına aykırı ve toplumun temayüllerini yok sayan bir yönetmelik olarak görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığını bu yanlıştan dönmeye ve tüm insani değerleri dikkate alan yeni bir yönetmelik yapmaya davet ediyoruz.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.