Meclis'teki partilerin temsilcileri kadınların sorunlarını konuştu

05 Aralık 2012 Çarşamba 19:36
Meclis'teki partilerin temsilcileri kadınların sorunlarını konuştu






ANKARA (CİHAN)- Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 78. yıldönümü nedeniyle Ankara'da düzenlenen panelde Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin kadın temsilcileri bir araya geldi.


'Siyasi Karar Alma Mekanizmalarında Kadın Temsili' konulu panelin oturum başkanlığını AK Parti'den eski Bakan Güldal Akşit yaparken; CHP'den İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, MHP'den Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ile BDP'den İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de konuşmacı olarak katıldı.

Panele katılan 4 partinin kadın temsilcilerinin, Meclis'in aksine birbirlerine karşı samimi davranmaları dikkat çekti. Zaman zaman panelist kadınlar arasında, partilerinde uygulanan kadın politikaları konusunda tartışmalar da yaşandı.

BDP İstanbul Sebahat Tuncel, dünyanın yükünün yüzde 70'ini taşıdıklarını ancak refahın ise ancak yüzde 1'ini aldıklarını ifade etti. BDP olarak mücadeleyi parti içinde başlattıklarını anlatan Tuncel, kimsenin erkeğin niteliğini tartışmadığını ancak kadınların tartışıldığını ifade etti.

Siyaset ve yerel alanın erkek egemen alanı olduğuna dikkat çeken Tuncel, erkek egemenliğini eleştirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in çalışmalarını öven Tuncel, Fatma hanım bu konuda iyi işler yapıyor, iyi işler yapmaya çalışıyor ama yetmez. Bunun genel politikaya dönüşmesi lazım. Liderlerin iki dudağı arasına sıkışan bir politikanın bizi getireceği yer, geleneksel noktadır. Bunu aşmanın yolu pozitif kotadır. Ama biz hala Türkiye'de kadın erkek eşitliğini konuşamıyoruz. diye konuştu.

Fenimist olduğunu dile getiren Tuncel, erkeklerin de feminist olabileceğini, sayılarının artması halinde sorunların daha kolay çözülebileceğini ifade etti. Tuncel, politik alanda kazanmadan hiçbir alanda kazanmanın mümkün olmadığını vurguladı.

BU İKTİDARIN EN BAŞARILI BAKANI

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i övdü. Onu hep söylüyorum. Başına da inşallah dert açmam. Her toplantıda da dile getiriyorum. diyen Toprak, Bu iktidarın en başarılı ve de bence en hoş, en sevimli bakanı. Herkese çok yakın duran, 'ben bakanım' diye kibirli ortada dolaşmayan çok hoş ve farklı biri. Bu meseleyi kendine gerçekten iş edinmiş çalışkan dinamik bin insan. Aynı zamanda çok olumlu. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.