Mehmetçik IŞİD'li katilleri bu kez karadan vurdu

IŞİD, Suriye sınırları içerisinden nöbet mevzilerinde görev yapan askeri birliğe saldırdı. 1 askerimiz şehit. 1 asker kayıp. TSK terör örgütü IŞİD mevziyerini yoğun topçu ateşi altına aldı.

02 Eylül 2015 Çarşamba 09:48
Mehmetçik IŞİD'li katilleri bu kez karadan vurdu






Mehmetçik IŞİD'li katilleri bu kez karadan vurdu

Suriye sınırları içinde Türkmen bölgelerini talan eden, IŞİD'li katiller dün 1 askerimizi şehit etti. IŞİD'yi teröristlere karşı TSK anında harekete geçti. Sınır bölgesinde konuşlu zırhlı birlikler, ateş açılan mevzileri topçu atışlarıyla imha etti. Suriye'de müslüman halka terör havası estiren İslam maskeli IŞİD'li katillerin saldırısı sırasında 1 askerle irtibat henüz sağlanamadı.

2 ASKER YARALANDI

Kilis'te görev yapan askerlere IŞİD'in etkin olduğu bölgeden açılan ateş sonucu 2 asker yaralandı. Askerlerden biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Yaralı olan askerin ise kayıp olduğu belirtildi. Olay sonrası IŞİD'in sınır ötesi hedefleri tank toplarıyla yoğun şekilde ateş altına alındı.

Vali Süleyman Tapsız, saat 18.00 sıralarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerin üzerine, Suriye tarafından Türkiye’ye geçmeye çalışan bir kaçakçı grubunun ateş açması sonucu çatışma çıkığını ifade ederek, “Bu esnada maalesef bir şehit oldu, bir askerimizde kayıp bununla ilgili olarak inceleme ve araştırmalar devam ediyor. Bu çatışmaların olduğu bölgede sınırımızda DEAŞ’ın kontrolü olan bir bölgedir. Bölgede jandarmamızın sınır birliklerimizin operasyonları ve incelemeleri devam ediyor” dedi. Öte yandan şehit olan askerin Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Seylen (21) olduğu, bir askerin ise şoka girmesi nedeniyle hastaneye getirildiği öğrenildi.

Kilis sınır hattında devriye görevini yaparken IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açılması sonucu şehit olan piyade er Yusuf Beylem'in cenazesi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Silah arkadaşları tarafından morga konulan şehit Beylem'in cenazesinin, yapılacak otopsinin ardından kentte konuşlu bulunan 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda sabah saatlerinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne gönderileceği bildirildi.


Son Güncelleme: 02.09.2015 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.