Merkel, NPD'nin kapatılması için İçişleri Bakanları Konferansı'nı bekleyecek

04 Aralık 2012 Salı 11:12
Merkel, NPD'nin kapatılması için İçişleri Bakanları Konferansı'nı bekleyecek






BERLİN (CİHAN)- Alman Federal ve Eyalet İçişleri Bakanları yarın Rostock-Warnemünde'de 3 günlük toplantıda bir araya geliyor. İçişleri Bakanları Konferansı'nın ana gündemlerinden biri aşırı sağcı NPD'nin kapatılması olacak. Eyalet bakanların ısrarına rağmen Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich bu konuya temkinli yaklaşıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise bakanların toplantısından çıkacak sonucu bekliyor.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Merkel'in NPD'nin kapatılmasıyla ilgili ne düşündüğü ile ilgili soruya cevap verdi. Seibert, Çarşamba günü İçişleri Bakanları Konferansı'nın açılışı öncesi konuyla ilgili açıklama yapılacağını, bu karara göre hareket edileceğini belirtti.

NPD'nin kapatılması sürecini araştırmak için eyalet ve federal katılımcılardan oluşturulan çalışma grubu raporunu tamamlamış, 141 sayfalık çalışmada NPD'den 400 kişinin kışkırtıcı konuşmaları ve yazılarına yer verilmişti. Kapatma için başvurunun yapılmasını isteyen Hıristiyan Demokrati Birlik Partili Sachsen-Anhalt İçişleri Bakanı Holger Stahlknecht, Biz başarılı olacağını düşünüyoruz. derken, Federal Anayasa Mahkemesi'ne 2003'te NPD ile ilgili rapor hazırlayan Anayasa Hukukçusu Franz- Wilhelm Dollinger ise NPD'nin hedeflerinin anayasaya aykırı olduğunu söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.