Merzifon´da değerlendirme toplantısı yapıldı

05 Aralık 2012 Çarşamba 18:03
Merzifon´da değerlendirme toplantısı yapıldı






AMASYA (CİHAN)- Amasya´nın Merzifon ilçesinde 2012 yılında yapılan yatırımların değerlendirildiği ve 2013 yılında yapılacak hizmetlerin konu edildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim başkanlığında yapılan toplantıda, kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, ilçe düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesinin sağlanması görüşüldü. Kamu ve özel sektör yatırımlarını değerlendirmek üzere bir araya gelindiğini kaydeden Kaymakam Geyim, Merzifon genel olarak değerlendirildiğinde çok iyi konumda olduğunu, eğitim, sağlık, kültür ve spor alanlarında ciddi mesafe aldığını söyledi.

Geyim şöyle devam etti; Merzifon eğitim kalitesi ile değerlendirildiğinde Türkiye´de ilk sıralarda yer almaktadır. 2013 yılında ilçenin fakülte, yurt, kampüs ve yeni okullara kavuşması için çok kapsamlı bir çalışma içine girecektir. Merzifon´da Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesinin açılmasıyla birlikte ortaöğretimde ciddi mesafe alındı. SBS sınavlarında Amasya´da birinciyiz, Türkiye genelinde değerlendirdiğimizde ise ilk onlarda yer aldığımızı düşünüyorum.
2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde hayata geçirilen 4 4 4 eğitim sistemine çok hızlı bir şekilde adapte olduk, hiçbir sıkıntımız yok. Önümüzdeki dönemde Fatih İlköğretim Okulu'na 8 derslikli ek bina kazandırıp, derslik sıkıntısını çözeceğiz. Uygulama Okulumuz bir sağlık ocağının üst katında özel eğitime tabi tutulan çocuklarımıza eğitim vermeye çalışıyordu. Yaşanan yer sıkıntısı problemine cevap vererek, Merzifon Belediyesi'nin de katkılarıyla yeni bir uygulama okulu yaptık. TOKİ´nin boş alanında 500 metrekare üzerine yapılan uygulama okulunun çok yakında açılışını gerçekleştireceğiz.

Merzifon´da ayrıca kampüs çalışması yürütüldüğünü belirten Kaymakam Geyim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´na 20 Aralık´ta yurt binası için ihaleye çıkıyor. İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde bulunan boş alana yeni bir yurt yapıp, okullarımızın pansiyon sorununu çözeceğiz. Ayrıca Anadolu Lisesinin de üniversiteye tahsisi gündemde sıkça yer bulan konulardan birisi. Bizim bu konudaki yaklaşımız; `Anadolu Lisesi yeni bir binaya taşınırsa kurumların ihtiyaçlarına seve seve veririz´ şeklinde. MYO´nun yer sıkıntısını çözmek için katkı sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Kamu yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Kültür merkezine kavuşan ilçemize sentetik çim saha, yüzme havuzu da kazandırılması için başlatılan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Gelecek yıldaki temennimiz 150 yıllık Kızlar Mektebi'nin biran önce Kara Mustafa Paşa Müzesi ve kütüphaneye dönüştürülmesi. şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise Merzifon´da hizmet kervanının devam ettiğine işaret ederek, Merzifon´da, belediye olarak yapılan her türlü hizmet içi elimizi taşın altına koyuyoruz. Merzifon´a fakültenin gelmemesi için bir neden yok. Polis Meslek Eğitim Merkezinin 80 dönümlük arazisinin üniversiteye tahsisi için başlatılan bürokrasi çalışmaları son safhaya geldi. 70 bin nüfuslu ilçemize hizmetin en güzelini yapmaya çalışıyoruz. ifadelerini kullandı.

Toplantıda Merzifon İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Zekeriya Açıkgöz, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş, kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle İl Genel Meclis Üyeleri hazır bulundu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.