Mossad bu işe çok bozuldu |Türk medyası bizi unuttu!

Elektrik kesintisinin ardından üretilen komplo teorilerinin içerisinde İsrail ajanları, Yahudi Lobisi bağlantısı ve MOSSAD'ın adının geçmemesi İsrail'de şoke etkisine neden oldu

01 Nisan 2015 Çarşamba 05:00
Mossad bu işe çok bozuldu |Türk medyası bizi unuttu!






Mossad bu işe çok bozuldu |Türk medyası bizi unuttu!

Son iki gündür Türkiye'nin üzerine karabasan gibi çöken elektrik kesintileri ve Çağlayan Adliyesi Baskını sırasında ortaya atılan komplo teorileri arasında İsrail İstihbarat teşkilatının adının geçmemesi zaten gergin olan iki ülke arasındaki ilişkileri iyice gereceğe benziyor.

TV ekranlarında Türk elektrik iletim hatlarına Siber Saldırı'dan tutun da, Çağlayan Adliyesi baskınını gerçekleştiren DHKP-C militanlarına destek veren grupların işi olduğunu ileri süren yorumcular Yahudi Lobisi ile MOSSAD ve İsrail Ajanlarını unuttu.

Gün boyu Türkiye'deki tartışmaları yakından takip eden Gazeteci Rafael Sadi, olaylar konusunda İsrail'in hiç suçlanmamış olmasını İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD yetkililerine sordu.
Türk Televizyonlarında ilk kez bu kadar genişçaplı bir olaydan İsrail ajanlarının veya MOSSAD'ın suçlanmamasının alışılmadık bir durum olduğunu söyleyen yetkili "Durumu hayretle izliyoruz" demekle yetindi.

ELEKTRİK ŞİRKETLERİ KASTEN KESTİ


İsrailli politikacılar komplo teorilerinden nasibini almamanın rahatlığı içinde güne başlarken, elektrik kesintilerinin kasten özel elektrik dağıtım şirketleri tarafından yapıldığını ileri sürenler bile oldu. İddiaya göre Enerji Bakanlığı'nda yürütülen pazarlıklar tıkanınca şirketler şalteri indirdi. Bakan Taner Yıldız bu duruma çok sinirlendi" haberleri ortalıkta dolaşırken Yıldız'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Slovakya gezisinde olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla bu teori de kendiliğinden çöktü.

SİBER SALDIRI MI YAPILDI?

Türk elektrik dağıtım hattına İran, Suriye veya Mısırlı hackerlar tarafından bir siber saldırı yapıldığı iddiası da gün boyu vatandaşlar arasında kulaktan kulağa dolaştı. Cep telefonu şarjı bitenler sosyal medyada okuduklarını etrafındakilere satmaya başladı. Ancak CNNTürk canlı yayınında konuşan Elektrik Mühendisi "Türk elektrik dağıtım hattına bir siber saldırı yapılamaz, çünkü teknolojimiz o kadar komplike ve yeni değil, İnternetle bağlantılı bir elektrik şebekemiz yokki" bilgisini verince bu komplo iddiası da havada kaldı.
Türkiye'de uzun bir aradan sonra Yahudi Lobisi, Siyonist Güçler veya MOSSAD ajanlarının adının karışmadığı iki büyük olayı geride bırakırken elektrik kesintileri ile Çağlayan'daki kanlı adliye baskını arasında bir bağ bulunmadığı açıklandı.



Son Güncelleme: 01.04.2015 05:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.