'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının sildirildiği iddiasına Vali'den tepki geldi

06 Aralık 2012 Perşembe 14:36
'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının sildirildiği iddiasına Vali'den tepki geldi






MARDİN (CİHAN)- Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin-Kızıltepe karayolu üzerinde Türkmen Dağı yamaçlarında bulunan 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının sildirildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

İstasyon Mahallesi'nde yer alan Mardin 70´inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı arkasındaki dağın yamacına 1980´li yıllarda yazılan 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının üzerine ay yıldız eklenmesi bazı basın organlarında eleştirilere neden oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, söz konusu yazının silindiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Basın yayın organlarında çıkan Ne Mutlu Türküm Diyene yılların çetin şartları ve doğal sebepler yüzünden silinmeye başladı. 32 yıllık bu yazı doğal sebepler sonucu iyice eskimişti. Yazıyı bugünkü şartlara göre yenilemek istedik. Ay yıldız çizildi. 'Ne Mutlu Türküm' yazısını sildirdik diye bir şey yok. Yazıda yerinde duruyor. Üzerinde ay yıldız yapıldı. Hepsi bu. dedi.

Dağın yamacında bulunan Ne Mutlu Türküm Diyene yazının üzerine yapılan ay yıldız figürü yoğun yağış nedeniyle yıldızın silindiği görüldü.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.