Nevşehir'de 10 Kasım anma töreni programı açıklandı

07 Kasım 2012 Çarşamba 13:00
Nevşehir'de 10 Kasım anma töreni programı açıklandı






NEVŞEHİR (CİHAN)- Nevşehir'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74. yıldönümünde 10 Kasımda düzenlenecek törenlerle anılacak.
Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: 10 Kasım Cumartesi günü saat 09.55'te Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenk konacak. Saat 09.05'de verilecek komutla tören yerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü ile Sivil Savunma Müdürlüğü araçlarındaki sirenlerin çalması ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. İstiklal Marşı başladığında direkte çekili bayrak ağır ağır yarıya kadar indirilecek.
Nevşehir Valiliği önündeki programın ardından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonu'nda saat 10.00'da bir program düzenlenecek. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TOKİ Kız Meslek Lisesi tarih öğretmeni Rızvan Kurukafa, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapacak. Ardından 'Atatürk'ün Kronolojik Hayatı' konulu slayt gösterisi sunulacak.
Daha sonra program Atatürk ile ilgili anı, şiir etkinlikleri, Atatürk'ün ölümünün iç ve dış basınındaki yeri ve Cahit Kulebi'nin Oratoryosu ile sona erecek.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.