Öğrencilere kariyer ve motivasyon semineri verildi

04 Aralık 2012 Salı 17:03
Öğrencilere kariyer ve motivasyon semineri verildi






KARS (CİHAN)- Kars´ın Sarıkamış ilçesinde lise son sınıf öğrencilerine, mesleki kariyer ve motivasyon semineri verildi.
Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Salonu´nda lise son sınıf öğrencilerine, Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Ekinci tarafından 'Mesleki kariyer ve motivasyon' semineri verildi.

Seminerle, öğrencilerin meslekleri tanıması, sınavlara motivasyon kazanmaları ve kendilerini daha iyi tanımalarını amaçladıklarını belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Ekinci, Öğrencilerin her şeyden önce kendine uygun bir meslek seçerek geleceğini şekillendirmesi, sınavlardan korkmaması ve kendilerini daha iyi tanımalarına yardımcı oluyoruz. dedi.

Öğrencilere özellikle arkadaş aile ilişkileri, ders çalışma ve sınav konularında bilgi ve deneyimlerini aktaran Ekinci, akıcı, akılcı ve ilgi çeken yorumuyla öğrencilere kendisini can kulağıyla dinletti. Öğrencilere geleceğe dönük mesleki yaşantılarında karşılaşabilecekleri sorunlar ve bu sorunların çözümünde izlenecek yollar hakkında da bilgi veren Ekinci, gençlerin hedeflerine ulaşabilmesi için çok çalışması gerektiğini vurguladı. Yaklaşık 2 saat süren Mesleki Kariyer ve Motivasyon seminerinde öğrencilere genel olarak; duygusal, zihinsel ve davranışsal farkındalık kazandırmayı amaçladıklarını belirten Ekinci, Bu kapsamda; Öğrenciyi sınırlandıran olumsuz düşünce ve davranışları değiştirme. Öğrencilerin kişisel gelişimini kurumsal gelişim aracı olarak tanımlama. Öğrencinin iletişim becerilerini geliştirerek, çevreleri ve kendileri ile olumlu iletişim kurmalarını sağlama. Öğrencilerin yaratıcı, yenilikçi enerjilerini etkinleştirme. Öğrencilerin bireysel becerilerini ön plana çıkararak, gelişmiş ve özgün olana eğilimlerini artırmaya yönelik bir sunum gerçekleştirilmektedir. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.