Öğretmenin otomobili kundaklandı

29 Kasım 2012 Perşembe 18:41
Öğretmenin otomobili kundaklandı






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde görev yapan Hüseyin Doğan adlı öğretmenin otomobili, evinin önünde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen araç hurda yığınına döndü.

Aktif Eğitimciler Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Turgut Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, öğretmen Hüseyin Doğan'ın aracının yakılmasını kınadıklarını söyledi.

Türk toplumunun öğretmene saygı duyan bir kültürden geldiğini belirten Hatipoğlu, Son yıllarda öğretmen, şiddete maruz kalan ve kamu görevlileri arasında en çok mağdur edilen olmaktadır. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünü kendine rehber edinmiş bir toplum iken bugün gelinen durum çok düşündürücüdür. Biz yine de bu tür olayların toplum nazarında kabul görmeyeceğini düşünüyoruz. İlçemiz Namık Kemal Ortaokulu'nda görev yapan meslektaşımızın başına gelenlerde bizleri kaygılanmaktadır. Faillerin biran önce bulunmasını istiyoruz. Bir öğretmen olarak bu menfur olayı şiddetle kınıyor, Bu tür olayların tekrar etmemesini temenni ediyoruz. dedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.