'Okullar Hayat Olsun' projesi tanıtım toplantısı yapıldı

04 Aralık 2012 Salı 14:52
'Okullar Hayat Olsun' projesi tanıtım toplantısı yapıldı






BATMAN (CİHAN)- Batman´da Okullar Hayat Olsun projesinin tanıtım toplantısı kültür merkezi konferans salonunda gerçekleşti.

Projesinin tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, bazı ilçe belediye başkanları, resmi kurum müdürleri ilçe milli eğitim müdürleri ve proje kapsamında yer alan okul müdürleri katıldı.

Proje ile okulların öğrenci ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ile eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, okullar hayat olsun projesinin Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, katılımcı gönüllü belediyeler işbirliğinde geliştirildiğini belirtti.

Batman merkezde 18, Beşiri´de 2, Gercüş´de 4, Hasankeyf´te 3, Kozluk´ta 4, Sason´da 3 okul olmak üzere il genelinde 34 okulun pilot okul olarak projede yer aldığını söyleyen Akboğa, Okullar Hayat Olsun Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonları ve yaz aylarında belediyelerle işbirliği yapılarak mahallelinin hizmetine açılması yaşam alanlarına dönüştürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçelerinin oluşturularak çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesi amaçlanmaktadır. dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce projenin tüm taraflara duyurusunun yapıldığını ifade eden Akboğa, protokol imzalanacak paydaşlarla gerekli görüşmelerin yapıldığını ve Batman Belediyesiyle İşbirliği Protokolü imzalandığını belirterek Okullar Hayat Olsun Projesinin Batman´a hayırlı olması diledi.

Akboğa´nın konuşmasının ardından Okullar Hayat Olsun Projesinin tanıtım slayt gösterisi yapıldı. Slayt gösterisinin ardından katılımcılara verilen kokteyl ile Okullar Hayat Olsun Projesi tanıtım programı sona erdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.