Olimpiyat meşalesi, İstanbul'dan yola çıktı

16 Temmuz 2011 Cumartesi 22:34
Olimpiyat meşalesi, İstanbul'dan yola çıktı







Trabzon'da 23-30 Temmuz arasında gerçekleştirilecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için 24 Mayıs'ta Atina'dan alınıp İstanbul'a getirilen olimpiyat meşalesi, İstanbul'dan yola çıktı.Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen teslim töreninin ardından Olimpiyat Meşalesi, Taksim Meydanı'na getirildi.
Burada bulunan 2,5 metre boyundaki dev meşale, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, EYOF 2011 Trabzon Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Nihat Doker ve İstanbul Spor İl Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu tarafından tutuşturuldu. Gerçekleştirilecek olan oyunlarının önemine dikkat çeken Nihat Doker, Türkiye'nin ilk kez olimpik nitelikli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını hatırlattı.Bu arada meşale, yarın Ankara'da düzenlenecek etkinliklerin ardından Trabzon'a götürülecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.