Özel Harekat Dairesi kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde yer alan ve 1993 yılından bu yana terörle mücadelede uzmanlaşan Özel Harekat Daire Başkanlığı kaldırıldı.

12 Ocak 2018 Cuma 06:03
Özel Harekat Dairesi kaldırıldı






Özel Harekat Dairesi kaldırıldı

Terör örgütleriyle mücadelede polisin en önemli vurucu gücü olarak bilinen Özel Harekat Dairesi Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, EGM bünyesinde bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığının kaldırılmasına karar verildi.

AA'nın haberine göre söz konusu karar, İçişleri Bakanlığının 2 Kasım 2017 tarihli yazısı üzerine, 3046 sayılı kanunun 16'ncı maddesinin (b) bendine göre 20 Kasım 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından alındı.

TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASIYDI

Özellikle bölücü terör olaylarının artması nedeniyle 1993 yılında "Özel Harekat Şube Müdürlüğü" Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na dönüştürülerek hizmete başladı.
Özel Harp Dairesi terör örgütlerinin şehirler ve kırsal alanlardaki silahlı eylemlerini engellemek, gerçekleştirilen eylemlerin faillerini etkisiz hale getirmek veya yakalamak, uçak, araç, gemi, metro, tren, bina gibi kapalı alanlarda rehin alınan kişi veya kişileri kurtarma konusunda yoğun eğitimden geçerek görev yapıyordu.


Temelleri 1982 yılında Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinde atılan "Özel Hareket Şube Müdürlüğü" ve Ankara, İstanbul, İzmir illerinde ise "Özel Harekat Grup Amirlikleri" şeklinde teşkilatlandırıldı.

1987 yılında Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinden alınarak Terörle Mücadele ve Harekat Dairesi Başkanlığı bünyesinde "Özel Hareket Şube Müdürlüğü" olarak 1993 yılına kadar faaliyet gösterdi.

Özellikle bölücü terör olaylarının artması nedeniyle 1993 yılında "Özel Harekat Şube Müdürlüğü" Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na dönüştürülerek hizmete başladı.

Anahtar Kelimeler:
Özel Harekat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.