PKK bombalı drone ile havadan saldıracak

Terör örgütü bombalı drone ile saldırıya hazırlandığı ortaya çıktı. Her biri 300 ila 500 kilo bomba taşıyan çok sayıda dronenin Suriye'de hazırlandığı bildiriliyor.

04 Şubat 2016 Perşembe 13:23
PKK bombalı drone ile havadan saldıracak






PKK bombalı drone ile havadan saldıracak

Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın insansız hava aracı droneli saldırıya hazırlandığı uyarısında bulundu. Her biri 300 ila 500 kilo patlayıcı bomba taşıyabilme özelliğine sahip uzaktan kumandalı dronelerin Suriye'de hazırlandığı istihbaratı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü polis teşkilatını ve kamu kuruluşlarını uyardı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre İstihbarat birimleri, eylemlerini yoğunlaştıran terör örgütü PKK’nın önümüzdeki dönemde drone’ları kullanarak eylem yapmayı hedeflediğini tespit etti.

TEM Dairesi’nce 21 Ocak’ta gönderilen özel yazıda, PKK’nın yurt genelinde eylemlerini artırmak amacıyla yeni bir eylem yöntemini gerçekleştirmeyi planladığı açıklandı.

Yazıda, PKK’nın, 200-300 metreden kontrol edilebilen, kameralı ve 300-500 kilograma kadar yük taşıyabilen Drone’lardan elde ettiği bilgisine yer verildi.

Bu amaçla çok sayıda drone’un bomba yüklenmek için örgüt kamplarına gönderildiği belirlendi.
Daha önce örgütün kullanıma hazır Amerikan yapımı insansız hava aracı kullanmaya hazırlanırken planın son anda engellendiğini belirten uzmanlar droneli saldırı için daha yoğun önlemler alınması gerektiğini belirtiyor.
Son Güncelleme: 04.02.2016 13:36
Anahtar Kelimeler:
PKKBombalı Drone
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.