PKK'ya Dağlıca çevresinde operasyon

Terör örgütü PKK'yı yönelik operasyon haberi gündeme bomba gibi düştü. PKK'nın ilan ettiği çatışmasızlık ortamına rağmen 1.5 aydır defalarca saldırıya uğrayan Dağlıca Karakolu çevresinde örgüte ait hedefler havadan ve kardadan vuruluyor..

01 Temmuz 2015 Çarşamba 22:48
PKK'ya Dağlıca çevresinde operasyon






PKK'ya Dağlıca çevresinde operasyon

Terör örgütü PKK'nın kendi ilan ettiği çatışmasızlık ortamına rağmen Dağlıca'ya yönelik saldırılarının ardından bölgede havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Çözüm sürecinin ilanının ardından ilk kez başlatılan operasyona havadan F-16 uçaklarının gün boyu destek verdiği öğrenildi. Dün ve bugün Hakkari Çukurca çevresinde yoğunlaşan hava trafiğinin kaynağının da bu operasyon olduğu açıklık kazandı. rağmen Dağlıca’daki askeri üsse defalarca taciz ateşi açan PKK’lılar önceki gün de havanla saldırdı. Son olay üzerine bölgede operasyon başlatıldı.
 Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bulunan Dağlıca üs bölgesine geçtiğimiz aydan bu yana taciz ateşi açan PKK’lılar, askerin sabrını taşırdı  Önceki gün de havan saldırısı düzenleyen PKK’ya karşı geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

1.5 AY BOYUNCA ATEŞ AÇARAK KAÇTILAR

Dağlıca’da PKK’lıların yuvalandığı bölgelere yoğun top atışı düzenlendi.  Operasyona F16’ların da havadan destek verdiği öğrenildi.  PKK’nın yaklaşık 1.5 aydır neredeyse her gün Dağlıca’daki askeri üslere taciz ateşi dün havan topuyla devam edince TSK büyük bir operasyon başlattı.

 PKK’nın yaklaşık 1.5 aydır neredeyse her gün Dağlıca’daki askeri üslere taciz ateşi dün havan topuyla devam edince TSK büyük bir operasyon başlattı. ,
 Buna göre, Yüksekova’da, terör örgütü mensubu grup tarafından, önceki akşam saat 19.45’te başlayan ve dün sabah saat 06.00’ya kadar süren taciz ateşinde 7’nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesi'ne, doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunuldu.

DAĞLICA'DAN TOPÇU ATIŞI

PKK’nın sürekli taciz ettiği üs bölgesine son saldırı üzerine TSK büyük bir operasyon başlattı. Sabah erken saatlerde başlayan askeri hareketlilik gün boyu sürdü. Zaman zaman topçu atışları yapıldı.
F-16’ların da havadan destek verdiği operasyonda Dağlıca bölgesinde yuvalanan PKK hedeflerine havan topuyla atış yapıldı.
Son Güncelleme: 01.07.2015 22:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.