Posbıyık: İşsizler derdini bana anlatıyor, milletvekillerinin yüzünü gören yok

07 Aralık 2012 Cuma 16:27
Posbıyık: İşsizler derdini bana anlatıyor, milletvekillerinin yüzünü gören yok






ZONGULDAK (CİHAN)- Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Her gün onlarca işsiz Karadeniz Ereğli Belediyesi´ne geliyor. 'Açım, işsizim' diyorlar. Utanarak söylüyorumki iki yıllık yüksek okul mezunu olup da temizlik işlerinde çalışan gençler var. İşsizlikten bunalıma giren üniversiteli gençler var. Hepsi gelip dertlerini bana anlatıyor. Başka gidecek kapıları yok. Milletvekillerinin yüzünü gören yok. dedi.

Posbıyık, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar´ın TBMM´de şahsına yönelik yaptığı konuşmanın, saldırı niteliğinde olduğunu söyledi. Eşi Neriman Posbıyık´ın geçen genel seçimlerde CHP´den üçüncü sırada Zonguldak milletvekili adayı olduğunu ifade eden Posbıyık, Karadeniz Ereğli´nin ekonomik durumunun iyi olmadığını, torunlarımızın ve çocuklarımızın işsiz olduğunu, tersanelerin kapanmak üzere olduğunu, Erdemir´de gidişin iyi olmadığını sürekli söylüyorum. Karadeniz Ereğli´den Neriman Posbıyık´ı parlamentoya gönderirsek, Belediye Başkanı ve milletvekili elbirliğiyle ilçemizin ve Zonguldak´ın ekonomik gidişatını tamamen pozitif noktaya götürebileceğimizi, Karadeniz Ereğlililere ve Zonguldaklılara defalarca anlattık. Maalesef Karadeniz Ereğli´den büyük çoğunluk AK Parti´ye oy vererek Özcan Ulupınar´ı tercih etti. Ne diyebilirdik ki; hayırlı olsun, dedik, demeye de devam ediyoruz. dedi.

Her gün belediyeye gelen işsiz sayısında artış olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Posbıyık,Her gün onlarca işsiz Karadeniz Ereğli Belediyesi´ne geliyor. Açım, işsizim, diyorlar. Utanarak söylüyorum ki iki yıllık yüksek okul mezunu olup da temizlik işlerinde çalışan gençler var. İşsizlikten bunalıma giren üniversiteli gençler var. Hepsi gelip dertlerini bana anlatıyorlar. Başka gidecek kapıları yok. Milletvekillerinin yüzünü gören yok. Seçim zamanı dışında siyasetçileri yakalayabilmek çok zor. Böyle bir ortamda CHP Grubu, Tersaneler Bölgesi hakkında araştırma önergesi veriyor. Sayın Ali İhsan Köktürk sözcülüğünü yapıyor. Çok mutlu oluyoruz. Çünkü daha önce Tuzla Tersaneleri için de önerge verilmiş ve bu önerge kabul edilmişti. Araştırma komisyonu kurulmuş ve Tuzla Tersaneleri kurtulmuştu. Bütün beklentimiz Karadeniz Ereğli Tersaneler Bölgesi için verilen önergenin de kabul edilmesi ve araştırma komisyonu kurulmasıydı. Böylelikle Karadeniz Ereğli tersaneleri de kurtulacaktı. ifadelerini kullandı.

KARADENİZ EREĞLİ HALKI SENİ AFFETMEYECEKTİR

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk´ün, Tersanelerle ilgili verdiği araştırma önergesine paralel Meclis´te yaptığı konuşmada, ilçedeki tersanelerin içine düştüğü durumu güzel şekilde anlattığını savunan Posbıyık, şöyle devam etti: Zonguldak halkı tarafından seçilen ve tersaneler hakkında verilen önerge sayesinde; Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısında kavganın, yumruklaşmanın dışında ilk defa Zonguldak ve ilçeleri hakkında konuşma hakkı kazanan Ulupınar, Zonguldak ve ilçelerini bırakarak bir ilçe belediye başkanına saldırmaya başladı. Halil Posbıyık ismini Türkiye Büyük Millet Meclisi kayıtlarına yazdırdı. Halil Posbıyık´a hakaret yağdırdı. Açık bir dille ifade etmek istiyorum ki, Sayın Ulupınar´ın bu konuşmasıyla ilgili hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz. Sayın Ulupınar seviyesiz bir konuşma yaptı. Önergenin reddi için bağırıp çağırırken yüzünden anlamsız bir kin vardı. Ulupınar bu konuşmayı Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden yapıyordu ve bu konuşmayı tüm Türkiye izliyordu. Zonguldak halkı bunu düşündükçe kahroldu ve Özcan Ulupınar başarılı oldu. Partisinin grubunun oylarıyla önergeyi reddettirdi ve Karadeniz Ereğli Tersaneleri için araştırma komisyonu kurulamadı. Sayın Ulupınar, böyle yapmakla ne geçti eline? Evet, önergeyi reddettirdin, bu yönden seni kutlarız. Ancak Karadeniz Ereğli´de yaşayan insanları iyi tanırım. Bu ilçede kırk yıldan bu yana siyaset yapıyorum. Yirmi yıla yakın bir zamandır da belediye başkanıyım. Emin ol ki Karadeniz Ereğli halkı seni affetmeyecektir. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.