Putin'den Obama'ya tebrik mesajı

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:10
Putin'den Obama'ya tebrik mesajı






Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Barack Obama'nın ikinci kez başkan seçilmesinin ardından Beyaz Saray'a tebrik mesajı gönderdi.

Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Obama'nın seçilmesini çok pozitif karşılandığını, Putin'in Başkan Obama'yı telefonla da arayarak tebrik edeceğini söyledi.

Peskov açıklamasında, yeni dönemde Rusya ve ABD arasında ilişkilerin pozitif başlamasının, uluslararası ilişkilerin ve istikrarın artmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de Obama'yı öngörülebilir ve açık bir ortak olarak değerlendirdi. Medvedev açıklamasında, dünyanın en önemli güce sahip ülkesinin, Rusya'yı düşman olarak tanımlayan bir isim tarafından yönetilmeyecek olmasından memnun olduğunu vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da karşılıklı saygı ve eşit haklar ilkesi çerçevesinde ABD ile ilişkileri gittiği derinliğe kadar götürmeye ve yakın işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.