Rize'de UMKE Temel Eğitimi verildi

29 Kasım 2012 Perşembe 13:58
Rize'de UMKE Temel Eğitimi verildi






RİZE (CİHAN)- Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından 'UMKE Temel Modül Eğitim Programı düzenlendi.

Rize Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi UMKE birimi tarafından düzenlenen 'Temel Modül Eğitim' programı, Ayder Yaylası'nda 2 gün teorik ve 3 gün uygulamalı tatbikat kampı olmak üzere 5 gün devam etti.

Programda Rize UMKE Sorumlusu Fatih Demirel, Rize Afet Birim Sorumlusu Süleyman Kepenek ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Serhat Talaş tarafından eğitim verildi. UMKE Temel Eğitim Kampı'nda UMKE gönüllülerine ekip çalışması, kampçılık, dağ yürüyüşü, pusula okuma ve yön bulma uygulamalı hasta bulma, ilk yardım, atel uygulamaları ile hasta veya yaralının uygun taşıma teknikleri uygulanarak taşınmasını içeren eğitimler verildi. Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı kurumlardan gelen 20 gönüllü personellerin katılımı ile eğitimler tamamlandı.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, UMKE ekiplerinin temel amacı afetlerde en kısa sürede iyi eğitilmiş ve ihtiyaca uygun donatılmış şekilde medikal kurtarma hizmeti sunulmasıdır. UMKE ekibimiz bize güven veren bir ekiptir. Bu ekiplerin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar güzel işler yapabileceğini Van depreminde çok açık olarak gördük. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.