Robert Redford, kanalının tanıtımını yaptı

29 Kasım 2012 Perşembe 14:53
Robert Redford, kanalının tanıtımını yaptı






İSTANBUL (CİHAN)- Hollywood'un ünlülerinden Robert Redford, kuruculuğunu üstlendiği Sundance Channel'ın tanıtımını yapmak için İstanbul'a geldi. 26 Kasım'dan itibaren Dijitürk'ten yayın yapmaya başlayan kanalla ilgili konuşan Redford, Türkiye'nin çok canlı sanatçı camiası var. İstanbul'da filmler için senarist laboratuvarı kurduk. dedi.

Hollywood yıldızı Robert Redford, kurucusu olduğu Sundance Channel'ın Türkiye'de yayınlanması için dijital platform kuruluşu Digiturk ile anlaştı. Four Season Hotel'de gerçekleşen imza törenine Sundance Channel Global Başkanı Bruce Tuchman da katıldı. Kanalın lansmanı için İstanbul'da bulunduğunu aktaran Redford, Yayın hayatımıza başladığımızda tek ülke ile yola çıktık. 1980 yılında kanalı kurarken yeni seslere, efektlere, yeni oyunculara destek olmak istedik. Bu yolda ilerleyip, bu konuyu beslemeye kara verdik. Gişe filmlerinden daha çok bağımsız ve özgün filmler belirledik. Bunların büyük bir oranı da gençlere hitap ediyor. Amerika'da yetenek laboratuarı kurmuştuk. İstanbul'da da filmler için senarist laboratuvarı kurduk. dedi.

Kanalın yayınlanacağı ülkeleri seçerken çok katı kurallar belirlemediklerini anlatan Redfod, Türkiye'nin çok canlı sanatçı camiasının olduğunu söyledi. Hayal kurmasaydım bugün burada olamazdım. diyen Redford, amaçlarının yeni filmlere ve yeni alanlara destek vermek olduğunu ifade etti.

Sundance Channel Global Başkanı Bruce Tuchman ise Türk izleyicilerle buluşmak çok güzel. İlk yayın hayatımıza başladığımızda izleyicilere çeşitli film ve sinemalar sunuyorduk. Eğlenceyi ve hikaye anlatımını üst düzeylere taşımak istedik. Dünyada şu anda 25 ülkeye yayın veriyoruz. Türkiye bizim için dönüm noktasıydı. şeklinde konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.